StoryEditorOCM
Dalmacijapod kozjakom se pletu priče o kandidatima za čelno mjeto u gradu

Hrvoje Maleš: Zvali su me s više strana, ali moje ambicije ipak nisu gradonačelničke!

Piše PSD.
18. studenog 2012. - 10:27
Tko će biti novi kaštelanski gradonačelnik? To pitanje sve više intrigira javnost, do koje, za sada, na kapaljku, ali sve češće, stižu informacije o mogućnim kandidatima. Nešto manje od sedam mjeseci prije izborne utrke karte se polako bacaju na stol, a u najvećem djelu ih je, zasad, otkrio samo aktualni poteštat Joško Berket koji je najavio kako će se kandidirati na predstojećim izborima.

Premda su mu se, kako doznajemo, nudili iz dviju najjačih političkih opcija, iz HDZ-a i SDP-a, da bude njihov nezavisni kandidat, a da oni daju stranačke dogradonačelnike, Berket na izbore vrlo vjerojatno izlazi kao nezavisni kandidat, jer, kao što je u više navrata spominjao, nije sklon koaliranju, posebno sa strankama. Bez obzira na to što su mu upravo stranke, SDP i HSP, u ovom mandatu osigurale vlast u Gradskom vijeću. Prisniji su mu bili nego pojedini vijećnici sa njegove Nezavisne liste.

Berket ili Udovičić?

Ono što je posve sigurno jest činjenica da će u budućem Berketovom timu biti aktualni predsjednik Gradskog vijeća Darko Varnica, a još se ne zna kakva će sudbina zadesiti sadašnje njegove zamjenike Marinku Parčinu i Marinka Kovačeva.

Oboje imaju svoju težinu, a posebno dogradonačelnica Parčina, koja već više od tri godine uspješno vodi resor socijale. Uz brojne aktivnosti na kojima prisustvuje mimo svog radnog vremena, vrata ureda dogradonačelnice Parčine građanima su uvijek otvorena, a u javnosti slovi kao osoba koja uvijek, bilo kome da je to potrebo, spremna pomoći.

Upravo te činjenice Berketu bi trebale otvoriti oći pri sastavljanju novog tima, a posebno i zbog činjenice što bi Parčinu i u najvećoj stranci željeli vidjeti u svojim redovima. Dogradonačelnica se očito dokazala u ovom mandatu i onome, s kim bude išla na izbore donijet će sigurno zavidan broj glasova.

Nasuprot Berketu, u HDZ-u, stranci koja, po mišljenju javnosti, ali i snagama na kaštelanskoj političkoj sceni, ima najveće šanse da ponovno vlada u gradu podno Kozjaka, još šute. Gradski odbor stranke nije još donio konačnu odluku. Iako se govorilo kako bi kandidat te stranke mogao biti u politici relativno novi Mili Novak, sve je izglednije kako će zadatak za osvajanje “Kaštelanske banovine” pripasti predsjedniku stranke i bivšem gradonačelniku Ivanu Udovičiću. Iako je izgubio na zadnjim izborima od Berketa, Udovičić u javnosti slovi kao omiljen čovjek.
Joško Berket i Ivan Udovičić, sadašnji i bivši gradonačelnik
Vrlo je izgledno kako će HDZ-u, tko bio kandidat za gradonačelnika, jedan od dogradonačelnika biti Sućuranin Zoran Bonacin.

Još se ne zna hoće li u kaoliciju s njima ići HSP, pregovori su, doznajemo, ipak u tijeku.

U kuloarima se spominje i inovator Vlado Škopljanac

U SDP-u ne otkrivaju ime svoga kandidata, premda se u političkim krugovima često spominje ime njihovog sadašnjeg vijećnika Filipa Plećaša. U HSLS-u se još ne zna ništa, no ukoliko budu imali svog kandidata to će sigurno biti Branko Radačić, najaktivniji vijećnik u sadašnjem sazivu Gradskog vijeća.

U kuloarima se spominje i ime Vladimira Škopljanca, poznatog kaštelanskog inovatora, i to u kombinaciji s don Ivanom Grubišićem. Što će po tom pitanju na kraju biti, još nije poznato, no Grubišić je nadavno u Kaštelima izjavio kako će podržati sadašnjeg nezavisnog gradonačelnika, te kako će imati svoju listu za Gradsko vijeće.

Zadnjih dana u javnosti je procurilo i ime jednog zvučnog kandidata, bivšega “Hajdukova” predsjednika Hrvoja Maleša. Sam Maleš kazao nam je kako bi bilo neozbiljno da ističe imena ljudi koji su ga zvali u lokalnu politiku.

- Bilo je poziva s više strana, no takve ambicije nemam. Ova presuda generalima vrhunac je mojih ambicija za narednih pet godina - kazao je Maleš proslavljajući jučerašnji veliki dan s društvom u svom masliniku.
A tko će slaviti dogodine u svibnju, tek će se vidjeti, no jedno je sigurno. Kampanja i izborna utrka zasigurno neće biti dosadna, jer će Kaštela vjerojatno imati do sada najveći broj kandidata za gradonačelnika.

JAKOV ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 01:53