StoryEditorOCM

Hoteli Makarska sa znatno višom dobiti

Piše PSD.
30. siječnja 2013. - 20:25
Najvažnija hotelska tvrtka Makarske rivijere Hoteli Makarska prošlu je godinu završila s dobiti od 7,15 milijuna kuna, što je znatno viša dobit nego u godini prije kada je iznosila oko 2,4 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće te tvrtke na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Hotela Makarska u prošloj su godini iznosili 67,3 milijuna kuna i bili su 9,4 posto viši nego u godini prije, a većinu tih prihoda ili 66 milijuna kuna činili su poslovni prihodi koji su porasli 8 posto.

Za takvo povećanje u komentaru uz izvješće iz Hotela Makarska kažu da je posljedica boljeg poslovanja, iako se odvijalo u uvjetima gospodarske krize u državi i okruženju.

Porast ukupnih prihoda pratio je i blaži porast ukupnih rashoda, za 1,8 posto, na 60,1 milijun kuna.

Ističu pritom da su lani za 6,3 posto imali manje financijske rashode nego 2011. čemu je razlog otplata glavnica i smanjenja kamatnih stopa na dugoročne kredite pa je i zaduženost društva bila manja.

Napominju i da su prošlu godinu podmirili sve dospjele kreditne obveze te da nisu imali većih ulaganja, koje planiraju ove godine, i to od oko osam milijuna kuna u obnovu svoja tri hotela i kvalitetu ponude.

Hoteli Makarska u većinskom su državnom vlasništvu.

(Hina)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:21