StoryEditorOCM
Dalmacijane trebam prevoditelja

Dužić: Motherfucker!; Blažević: Razumio sam

Piše PSD.
6. travnja 2015. - 11:30
Dužić je meni isto toliko drag koliko je njemu, kako tvrdi, draga gradonačelnica Supetra Ivana Marković, objašnjava Ivica Blažević, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Supetra.

Njegov je to odgovor na optužbe Mariona Dužića, većinskog vlasnika supetarskih Svpetrvs hotela, koji Blaževića navodi kao glavnog krivca za incident koji se dogodio u srijedu u uredu Ivane Marković, supetarske gradonačelnice. Tom je prilikom Dužić priveden zbog nasrtaja na pročelnika.

Primio na znanje

U jednom trenutku je ljutiti Dužić, saznajemo, odmah nakon drugog pokušaja da ga udari, zavikao iz hodnika prema Blaževiću: Motherfucker! - Čuo sam vas i razumio! - odgovorio mu je Blažević.

Incident je, tvrdi Dužić, započeo Blažević, nazvavši ga budalom. Blažević to nije opovrgnuo.

- Nikad nisam nikome rekao da je budala tko se nije ponašao kao budala. U dvije i pol godine, koliko sam na ovom mjestu, susretao sam se s raznim situacijama, ali nikad nisam gubio živce. Međutim, ovakvo ponašanje nikad nisam doživio u životu. Žao mi je što sam prešao granicu, ali nisam imao druge mogućnosti - nastavio je Blažević

- Sve što je naveo, nije istina. Dva puta je nasrnuo na mene i oba su ga puta zadržali njegovi djelatnici Ivan Cvitanić i Ivo Markusović, a u drugom slučaju samo Markusović. Nasrnuo je na gradonačelnicu i nikakvi novi svjedoci koje on zahtijeva ne mogu opovrgnuti ovu priču - odlučan je supetarski pročelnik Blažević.

Na pitanje kani li se ispričati Dužiću, Blažević odgovara:

- Smatram da se nemam za što ispričati. Kao što sam već rekao, jedino mi je žao što sam prešao granicu, jer nisam osoba koja lako gubi osjećaj za mjeru. No, zbog načina na koji nam se obraćao, nisam mogao drugačije.

Sporna cesta

Problem je nastao oko sporne ceste koja kroz hotelsko naselje Svpetrvs hotela vodi do mjesnog groblja. Kada je prometni redarstvenik, obavljajući svoju dužnost, ušao na područje hotela nadgledajući tu cestu, došlo je do čitavog incidenta. Dužić je opovrgnuo kako želi zabraniti put do groblja ili plaže, za što je bio optuživan, već da je sve što traži mir u “resortu” kako bi se djeca gostiju mogla igrati bez vožnje automobila kroz hotelsko naselje - veli pročelnik.

- U interesu turizma mi nastojimo postići dogovor s hotelom u smislu reguliranja prometa tijekom sezone. Išli smo im niz dlaku, nudili i mogućnost pješačke zone, no ono što Dužić zahtijeva je isključivo i potpuno vlasništvo - objasnio je Blažević.

Ivana GOSPODNETIĆ

Šerife, stani

Razočarani, nažalost ne i iznenađeni, osuđujemo neprimjereno i nekulturno ponašanje gospodina Dužića u uredu gradonačelnice Supetra Ivane Marković. Razvoj Svpetrvs hotela kao i svih gospodarskih subjekata na području grada Supetra, SDP nikada nije dovodio u pitanje, dapače činimo sve da na zakoniti način, ali prvenstveno vodeći računa o interesima Grada, to i omogućimo.

Gradonačelnica je isključivo dužna voditi računa o imovini Grada, zvala se ona “Veli plac“, “nerazvrstane ceste u turističkom naselju“ i slično. Tako nešto ne može i ne smije se rješavati “brutalno šerifski“, već se treba rješavati dogovorom, na sudu, a ne incidentima, priopćio je supetarski SDP.

Oduzeli mu pištolje

Nakon incidenta u uredu njegove kćeri, Rajko Klisović, otac gradonačelnice Ivane Marković, krenuo je potražiti Dužića i nešto mu objasniti. Bio je ljut što je on vikao na njegovu kćer, koja je završila na apaurinima.

Klisoviću je izrečena mjera zabrane približavanja Dužiću, ali on je pokušavao nazvati hotelijera na telefon.

Nakon toga policija je reagirala preventivno, te je od Klisovića oduzela dva pištolja koja on legalno posjeduje.

Kolika je težina njegova grijeha još uvijek ne znamo jer nije doveden na Prekršajni sud u Splitu koji mu je trebao izreći sankciju, nego je cijela priča još u sferi krim-istrage koju obavlja policija.
M. DIDIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:09