StoryEditorOCM
DalmacijaDAN NAKON SUKOBA

Dužić: Meni je Ivana puno draga, nisam je ni taka...

Piše PSD.
3. travnja 2015. - 16:03
Dan nakon što je iz Supetra glavna vijest bila sukob i policijska intervencija zbog incidenta u kojemu se, prema medijskim izvješćima, vlasnik “Svpetrvs hotela” Marion Dužić u uredu gradonačelnice Ivane Marković neprimjereno ponašao, ta priča ne prestaje biti temom u gradu u kojemu se za vikend očekuje više od tisuću gostiju. Osjetio je to i Darko Lorencin, ministar turizma, koji je prije incidenta najavio posjet Supetru, a zatekao se u njemu u četvrtak usred uzavrele atmosfere.

Tako se Lorencin odvojeno sastao s gradonačelnicom Marković, da bi potom otišao u dogovoreni obilazak “Svpetrvs hotela” s vlasnikom tvrtke Dužićem i njegovim suradnicima. Iako su teme o kojima su informirali ministra turizma bile isključivo turističke, zapitali smo Ivanu Marković kako se osjeća dan nakon incidenta.

’Tražimo mir u resortu...’

– Sve što sam imala za reći o tome, kazala sam u policiji. Bilo je neugodno i nelagodno, ali sada će oni kojima je to posao dalje raditi na tome. Informirana sam da je gospodin Dužić dobio zabranu približavanja, i to je sve. Ja moram raditi svoj posao u skladu sa zakonom, postoji Vijeće, službeni dokumenti i procedura i mi ćemo je poštovati u svakom slučaju – kazala nam je nevoljko Marković.

Vlasnik “Svpetrvs hotela” Marion Dužić, kojega je ministar Lorencin posjetio nakon razgovora s gradonačelnicom, bio je spremniji na razgovor o toj neugodnoj temi.

– Najprije želim kazati da je za “Svpetrvs hotele” veliki dan zato što nas je posjetio ministar i žao mi je da se to kvari ovom temom. Ono što se jučer, na žalost, dogodilo bilo je ružno, ali ja nisam nikoga fizički napao niti sam dotakao načelnicu. Tamo je bilo svjedoka i vidjeli su sve. Ja nikoga nisam napao i sigurno nikome neću napraviti zlo.

Mislim da je problem bio pročelnik gospodin Ivica Blažević koji je izgubio živce i vrijeđao me u službenim prostorima. Ja imam 65 godina i ne može mi netko tko mi može po godinama biti sin govoriti u državnom uredu da sam budala. Nisam ja puka, niti je načelnica pukla, kako sada mediji prenose. Puka je njezin pročelnik i mene nazvao budalom. Ne može on mene vrijeđati. Najgore je što on misli da ima pravo na to jer ima funkciju. U njegovu rječniku nema “žao mi je”, to kod njega ne postoji – kaže Dužić, te nastavlja:

– Naša vrata su uvijek otvorena, ovdje sam 15 godina, uložio sam puno novca u turizam Supetra i mislim da naša firma treba uvjete za rast i razvoj, a to planiramo kroz aquapark, garažu od tisuću mjesta i novi hotel s 250 soba, jer to znači napredak firme i turizma. Tu je počeo problem, jer oni to tako ne vide, brane nam sve što planiramo.

Pričaju po novinama da mi želimo zabraniti put do groblja, do plaže, a meni to nikada nije palo na pamet, to je ludost. Mi samo tražimo da imamo mir u “resortu”, da se djeca naših gostiju mogu igrati bez vožnje auta kroz resort i to je problem tog nesretnog puta. Mi nudimo alternativnu mogućnost zamjene za taj put, a oni to ne žele.

’Ona je super osoba’

A sama Ivana (gradonačelnica, op.a,) meni je puno draga, nemam ništa protiv nje niti sam je takao. Ona je super osoba i nemam ništa protiv nje ili bilo koga u gradu Supetru. No, mi moramo imati komunikaciju, sada je do njih što oni žele. Ako oni u upravi grada misle da Supetru u turizmu ništa ne treba od ovoga što mi nudimo da bude bolje i kvalitetnije, onda u redu, mi ćemo se naučiti živjeti s tim. Ja se neću tući zbog toga, bit će mi žao, ali to je njihova odgovornost za budućnost turizma grada – u dahu nam je kazao Dužić.

Na naše pitanje je li mu žao što je izazvao takvu neugodnost, hoće li se ispričati gradonačelnici, Dužić kaže kako mu je uvijek žao kada se ne može normalno razgovarati među ljudima, ali ponavlja da nije on taj koji je izazvao incident niti je ikakav nasilnik. Inače, Dužić se družio s ministrom Lorencinom na ručku na koji je bila pozvana i gradonačelnica Marković, ali nije došla.

Gradonačelnica Marković i Dužić su na odvojenim sastancima informirali ministra o odličnim najavama za uskrsne blagdane kada se u Supetru očekuje oko tisuću gostiju u “Svpetrvs hotelima”, koji će već krajem travnja biti gotovo popunjeni, pa u toj hotelskoj kući predstojeću sezonu procjenjuju boljom za 10 do 15 posto od lanjske.

Ružica MIKAČIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:59