StoryEditorOCM
Dalmacijakulići sretni zbog prestanka buke iz obližnjega kamenoloma

Dugobabe odahnule: ‘Konstruktor’ nakon tri godine ugasio strojeve u kamenolomu

Piše PSD.
29. travnja 2010. - 15:53

/ Napokon imamo miran san, kamenolom više ne radi, nema buke ni prašine - tim nas je riječima dočekao Ivan Kulić iz Dugobaba koji sa suprugom Vinkom već godinama ratuje s odgovornima u obližnjem “Konstruktorovu” kamenolomu zbog čije buke i prašine već tri godine nemaju miran život.

Upravo je toliko vremena prošlo otkad se uključila prva miješalica, a s njom su u Dugobabe stigli i problemi. Vinka Kulić priča da se na dane ni prst pred okom ne bi vidio od prašine.

– Bože sačuvaj, nismo mogli ni spavati ni disati, najteže nam je zbog djece - kaže Vinka, a i njoj se narušilo zdravlje.

Nakon stotine upućenih dopisa, čini se da su strojevi ipak ugašeni prošlog četvrtka i od tada u Dugobabama vlada potpuni mir.

/ Prvo smo mislili da je to za dan-dva, ali sad vidimo da je to zauvik, čuli smo da su radnici na godišnjem odmoru, a šta će biti nakon odmora, nitko ne zna - kaže Vinka Kulić.

Ne može se, kako kaže, načuditi ovom miru, mora bit da su se prepali zbog članaka u novinama, a može bit i da su se utjecajni ljudi kojima su se obratili za pomoć, opoštenili i napravili pravi potez. - Još da je selo složnije, di bi nan bija kraj! Napišite slobodno da se selo prodalo za sitne novce - ljutito će Vinka Kulić dok čeka hoće li cvrkut dugobabskih ptica prekinuti zvuk teških strojeva.

o. k.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 06:08