StoryEditorOCM
Dalmacijapredizborni skup saveza za građansku i etičku Hrvatsku

Don Ivan Grubišić: Nije dovoljno promijeniti frizuru, treba nešto promijeniti i u glavi, a to je puno teži proces

Piše PSD.
16. svibnja 2013. - 16:40
Splitu prijeti jeruzalemski scenarij, kada je zaslijepljena svjetina umjesto Isusa, izabrala razbojnika Barabu, poručio je na Središnjem predizbornom skupu saveza za građansku i etičku Hrvatsku don Ivan Grubišić.

Za Nevenku Bečić, kandidatkinju za županicu, don Grubišić je kratko prokomentirao:

Nije dovoljno promijeniti frizuru, treba nešto promijeniti i u glavi, a to je puno teži proces.

Za Zlatka Ževrnju, kandidata HDZ-a za župana, kazao je kako Ževrnja zaista zna, i to prije svega kako su završili Ivo Sanader i Jadranka Kosor – ili u Remetincu, ili izbačeni iz stranke.

Ne bi mi bilo drago da i on tako završi, ako pobijedi na izborima čestitat ću mu, ali on očito zna kako završe kandidati HDZ-a – našalio se don Grubišić.

Baraba je metafora za one koji se služe metodama manipuliranja narodom, podilaženja najnižim strastima kako bi se uspeli prema vrhu, a samo radi svoje osobne koristi, pojasnio je usporedbu Željka Keruma s biblijskim razbojnikom.

Lista Saveza za građansku i etičku Hrvatsku jedina je nezavisna opcija na ovim izborima, naglasio je don Grubišić.

Oni koji su nas doveli u krizu, ne mogu nas iz nje izvesti. Splitu prijeti ili jeruzalemski scenarij, ili stagnacija županije ako pobijedi Ževrnja, jer se bez pomoći ministarstava županija ne može voditi.
Dodao je kako će ljudi koje kandidira Savez, pobijede li na izborima, građanima pružiti jedan drugačiji način funkcioniranja vlasti: promicat će direktnu demokraciju, osigurati sudjelovanje građana u pripremama velikih investicija i kapitalnih projekata.

Pozvao je ljude da se ne prepuste malodušnosti, već da izađu na izbore.

Osnivanje dalmatinske, komunalne banke, informatizacija javne uprave kako bi se do dokumenata moglo doći "od doma", bez obilaženja šaltera, objavljivanje kompletne galerije prostornih planova svih gradova i općina u Županiji, unapređenje zdravstvene zaštite, promoviranje izravne demokracije, programi su Saveza koje su predstavili Nikša Jajac i Duje Draganja, kandidati za dožupane. Damir Vidošević, kandidat za gradonačelnika, poručio je kako je Željko Kerum poharao grad:

- Split je civilizacijski potonuo, nekad je bio centar Jadrana, a danas je iza Rijeke, Zadra, Dubrovnika. Ovi izbori su zadnja crta obrane grada, zadnji bastion otpora – poručio je Vidošević.

Marijo Kavain
Foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 08:15