StoryEditorOCM

Dalmatinka nova u stečaju ni sedmi put nije našla kupca

Piše PSD.
21. prosinca 2011. - 18:44

Ni sedmi pokušaj prodaje imovine "Dalmatinke nove" d.d. u stečaju nije uspio. Sudac Ivan Basić, stečajni upravitelj i predstavnici Odbora vjerovnika u srijedu su konstatirali da na objavljeni oglas o javnoj prodaji nije stigla niti jedna ponuda. Stoga je odlučeno da se raspiše novi oglas o prodaji.

I u osmom pokušaju prodavat će se tvornica u paketu, kao jedinstvena tehnološka cjelina, i dalje s najnižom početnom cijenom od 27 milijuna kuna. Eventualno pristigleponude otvarat će se 21. veljače slijedeće godine.

Prihvaćeno je ponuda tvrtke "Bilić gradnja" vlasnika Ivice Bilića iz Glavica za prodaju starih zaliha konca i prediva. Za oko 140 tona tih proizvoda Bilić je ponudio 500 tisuća kuna. Nije odlučeno o Bilićevom zahtjevu da mu se dade u zakup dio prostora unutar tvornice u kojemu bi se kupljeni konac i predivo mogli prepakirati.

Stečajni upravitelj "Dalmatinke nove" Vedran Šeparović naveo je da je preopterećen te je radi toga zatražio je od suda da ga razrješi dužnosti. Na prijedlog suca Basića Šeparovića bi trebala naslijediti Natalija Mladineo, koja je kada je u pitanju Dalmatinka nova već jednom bila u toj ulozi.

T. Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 06:40