StoryEditorOCM
Dalmacijanajavili prosvjed za utorak u 18 sati

Čelnici Imotskog i općina uz Svetog Iliju: Vlada tunelarinom kažnjava birače HDZ-a i drugih oporbenih stranaka!

Piše PSD.
4. srpnja 2013. - 14:51
/ Neprihvatljiva je odluka Vlade RH, resornog Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, te Hrvatskih autocesta o visini naplate tunelarine kroz tunel sveti Ilija Bikovo. Ovakva isključiva odluka, te neprimjerena visina tunelarine,za koju se ni nakon bezbroj upita, dopisa,z amolbi ne samo imotske lokalne samouprave, već i samog župana Zlatka Ževrnje, ama baš nitko iz Zagreba nije htio konzultirati, nije u skladu ni s demokratskim tekovinama, ponajmanje ne u nakani Vlade da pomogne ljudima Imotske krajine i dijela Makarskog primorja .Tunel nije neki turistički objekt koji će skratiti put do mora Imoćanima ili do autoceste stanovnicima Makarske riviere, ali i srednjodalmatinskih otoka, on je u prvom redu,bar što se tiče Imoćana njihov veliki oslonac za početak ovog gospodarski, devastiranog kraja. I stogaćemo ići u prosvjede kako bi na jedan način, jer drugog uistinu nema, upozorili Vladu da preispita svoju odluku i ukine tunelarinu.

Jedinstven je ovo zaključak koordinacije načelnika osam općina Imotske krajine, gradonačelnika Imotskog te dijela općina Makarskog primorja, općine Brela i Baška Voda. Zaključak su podržali i sam župan Zlatko Ževrnja te predstavnici svih braniteljskih udruga s područja Imotske krajine .

Prosvjed koji će se, kako je dogovoreno, održati na naplatnoj rampi Biokovo prije ulaska u sjeverni portal tunela sveti Ilija  u utorak 9. srpnja u 18 sati nije motiviran nikakvom politikom, isticanjem nekih stranačkih boja, već je isključivo pokušaj traženja razumijevanja aktualne vlasti u Zagrebu. Upravo mislimo i to da je odluka o ovako visokoj cijeni tunelarine čak i politički motivirana od strane aktualne vlasti, jer se zna kakvo je raspoloženje biračkog tijela u Imotskoj krajini i dijelu Makarskog primorja.

- Upravo mislim da i tu ima političke odluke. Zašto to smatram? Pa iz prostog razloga što je od dolaska ove koalicije na vlast, nekoliko ministara i visokopozicioniranih uglednika Vlade RH dolazilo u Imotski,ponajviše“ skrivečki“, bez da su se najavili legalno izabranoj vlasti. Mi poštujemo volju naroda i aktualnu vlast u Zagrebu, bez obzira u kojoj boji dresa bili, pa tražimo isto da članovi Vlade poštuju volju naroda Imotske krajine i uvažavaju zahtjeve lokalne vlasti - kazao je gradonačelnik Imotskog Ante Đuzel.

BRACO ĆOSIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 04:23