StoryEditorOCM

Udar groma zapalio trafostanicu u Glavini Donjoj

Piše PSD.
17. studenog 2014. - 15:47
Nevrijeme praćeno vrlo jakom grmljavinom što je u noći s nedjelje na ponedjeljak zahvatilo šire područje grada Imotskoga nanijelo je poprilične štete. Udar groma izazvao je požar na trafostanici kod glavnog vodocrpiliša u Glavini Donjoj - Zdilari.

Požar što je buknuo unutar same trafostanice uništio je veliki dio postrojenja, tako da je šezdesetak domaćinstava u zaseocima Zdilari, Jažići, Rašići i još nekima ostalo bez električne energije.

Intervenirale su i dežurne ekipe djelatnika Javne vatrogasne postrojbe te ugasili požar oko tri sata poslije ponoći. Tijekom ponedjeljka ekipe HEP-a - Pogon Imotski počeli su sanaciju trafostanice, a u međuvremenu iz drugih izvora normalizirana je opskrba električnom energijom svih mještana spomenutih zaselaka.

Inače, treba spomenuti da je upravo taj dio grada Imotskoga, uza samu rijeku Vrljiku, a gdje se nalazi i glavno vodocrpilište za cijelu Imotsku krajinu, često pod udarima gromova, te da su i do sada zabilježene štete. Srećom, pogoni glavnog vodocrpilišta opskrbljuju se električnom energijom iz drugih izvora tako da nije došlo do poremećaja u opskrbi vodom.

Tekst i foto: BRACO ĆOSIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:16