StoryEditorOCM
Dalmacijavrijeme

Danas sunce i oblaci, sutra malo kiše, a potom bura

Piše PSD.
2. veljače 2016. - 09:58
Prvi tjedan u veljači donosi uglavnom toplo vrijeme, a manji prodor hladnog zraka čeka nas u četvrtak dok bi kraj tjedna opet trebao donijeti promjenu vremena.

Do tada, promjenjivo i iznadprosječno toplo vrijeme pratit će nas danas s minimalnim jutarnjim temperaturama od 7 do 14, a dnevnim i do 18 stupnjeva. To se pokazalo i ovoga jutra jer nijedno mjesto u Dalmaciji jutros nije u znaku minusa.

Najhladnije je u Biskom, 2 stupnja iznad nule, u Grudi, u Otoku i Sinju. 3 stupnja jutros su izmjerena u Hrvacama i Zadvarju, a 4 u Bilicama. Na Prviću je 8 stupnjeva koliko je na Hvaru te u Klisu. U Šibeniku je 9, u Splitu i Dubrovniku 12, a najtoplije je na jugu, u Komiži je tako u 8 sati ujutro već bilo 15 stupnjeva. Po ovim je temperaturama više nego jasno kako vam toplija odjeća danas neće trebati.

Što nas dalje čeka s vremenom? U srijedu bi uz izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja, moglo biti i kiše. Do navečer su mogući pljuskovi s grmljavinom, a bura će zapuhati na sjevernom Jadranu i sjevernoj Dalmaciji zbog čega će navečer biti osjetno hladnije.

Četvrtak će, što se vremena tiče, biti najmanje lijep dan, u noći i ujutro u Dalmaciji može biti kiše, u Zagori ponegdje i susnježice, ali će oborine danju prestati uz djelomično razvedravanje. Posvuda hladnije, ujutro u Zagori od 0 do 3, uz obalu i na otocima od 3 do 9, a najviše dnevne temperature od 6 do 11 stupnjeva. Vedar će biti petak, ujutro ponovno posvuda hladnije, ponegdje čak i u znaku minusa pogotovo u Zagori, no danju se temperature penju i do 15 stupnjeva.

Početak vikenda u znaku sunca, s temperaturama i do 16 stupnjeva, a u nedjelju stižu kiša i jugo, s tim da jugo može imati i olujne udare o čemu svakako trebaju voditi računa naši pomorci. Hoće li ova promjena vremena potrajati duže ili tek dan dva vidjet ćemo narednih dana.

OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 20:15