StoryEditorOCM
DalmacijaPREDSTAVLJANJE U SOLINU

Don Ivan Grubišić: Kad biramo manje zlo, ono nakon izbora postane veće zlo

Piše PSD.
4. travnja 2013. - 15:43
Savez za građansku i etičku Hrvatsku (SGEH) predstavio je u četvrtak svoje kandidate za gradonačelnika i dogradonačelnike Solina. Nositelj liste za Gradsko vijeće Solina i kandidat za gradonačelnika je Anđelko Parčina, javnosti najpoznatiji po borbi protiv gradnje Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici. Kandidati za zamjenike solinskog gradonačelnika su Irena Flegar i Stipe Tokić.

- Glas za SGEH je glas za čisti izvor rijeke Jadro i glas protiv izgradnje Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici, istakao je Parčina u četvrtak. Kandidati su naglasili da će posebnu pažnju posvetiti razvoju solinske periferije i gradnji komunalne infrastrukture, dovršetku osnovnih škola u Ninčevićima i Kučinama te privlačenju novca iz europskih fondova za gradske razvojne projekte. 

- Kad na izborima biramo manje zlo, ono nakon izbora postane veće zlo. Zato nam je potreban novi, treći put kao nada za bolju budućnost, a to nudi Savez, kazao je don Ivan Grubišić, kandidat SGEH za župana Splitsko-dalmatinske županije.

Kao župan don Grubišić navodi da će se zalagati za decentralizaciju Hrvatske, za smanjenje broja gradova i općina, za regiju Dalmaciju koja bi objedinila sadašnje četiri dalmatinske županije i u kojoj bi ostajalo 70 posto novca zarađenog u regiji a tek bi 30 posto odlazilo u državnu blagajnu.

- Ako nešto ne poduzmemo ovdje neće biti pogodno mjesto za život, zaključio je don Ivan te najavio predstavljanje Programa djelovanja SGEH za Splitsko-dalmatinsku županiju u petak u 11 sati u Tvrđavi Gripe, stoji u priopćenju Saveza.

PSD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 21:30