StoryEditorOCM
Dalmacijaizgradnja infrastrukture u zoni kukuzovac

Sinj: IGH želi nadzirati samog sebe

Piše PSD.
19. siječnja 2009. - 23:20

Zona Kukuzovac
Institut građevinarstva Hrvatske (IGH), koji je manjinski suvlasnik u mješovitom poduzeću Gospodarska zona Kukuzovac zajedno s Gradom Sinjom, žalio se na izbor nadzornog tijela za gradnju ceste na natječaju koji je objavio Grad Sinj.

Za poslove nadzora izabrana je splitska tvrtka Meritoring inžinjering d.o.o., a glasnogovornica IGH Miroslava Rožanković kao obrazloženje žalbe navodi kako IGH smatra da tvrtka koja je izabrana na natječaju nema referencije za obavljanje poslova navedenih u natječaju, na koji se javio i IGH.

No, to bi značilo da bi nadzirali same sebe, s obzirom na to da je IGH ujedno i suvlasnik poduzeća GZ Kukuzovac, koje upravlja zonom i vodi radove. Na pitanje je li riječ o sukobu interesa kod IGH, glasnogovornica je odgovorila da se IGH ne upušta u poslove mimo zakonskih odredba.

Direktor GZ Kukuzovac Damir Čarić kaže da je izabrana tvrtka koja je bila jeftinija.

- Navedena tvrtka nadzire radove na državnoj cesti D-1 te na uređenju ulaza u zonu uz dionicu D-1 Sinj - Split. Natječaj su raspisale Hrvatske autoceste. Osim toga, sve primjedbe na natječaj rješava Državna komisija za javnu nabavu i mislim da će sve proći u redu te da ćemo nastaviti s radovima - rekao je Čarić.

Gradonačelnik Sinja Ivan Nasić dijeli njegovo mišljenje, te dodaje da će gradnja komunalne infrastrukture u zoni početi prema planu.

Gradnja komunalne infrastrukture vrijedna je oko 20 milijuna kuna, a sinjska vlast očekuje da bi do kraja ove godine prvi poduzetnici i tvrtke koje su zakupile zemljišta trebali početi graditi objekte, pa čak i početi proizvodnju.

Vrijednost poslova nadzora nad radovima uređenja komunalne infrastrukture iznosi oko 450.000 kuna.

Vito Perić / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 05:03