StoryEditorOCM
Dalmacijakaznio 'seljake'

Omiški gradonačelnik naložio lokalnom HSS-u: Iselite i vratite ključeve

Piše PSD.
16. siječnja 2015. - 20:17
Omiški gradonačelnik dr. sc. Ivan Kovačić, doslovno pet minuta prije nego što će napustiti vođenje grada prije raspisivanja prijevremenih lokalnih izbora, donio je odluku o ukidanju zaključka Gradskog poglavarstva grada na ušću Cetine iz 1997. godine kojim je omiškom HSS-u dodijeljen na korištenje prostor u prizemlju zgrade u Ulici Ante Starčevića.

Bez objašnjenja, omiškim je “seljacima” dano osam dana da isprazne prostorije te ključeve prostora dostave u Upravni odjel za komunalno-stambenu djelatnost.

– Ostao sam iznenađen kada su mi komunalni redari donijeli gradonačelnikovu odluku. Odbio sam je primiti jer je to ipak trebalo dostaviti središnjem tijelu stranke. Mene samo zanima zbog čega nas se, nakon 17 godina, šikanira. Jer u zaključku ne stoji nikakvo službeno objašnjenje. Ovo što nam čine, to je suspendiranje demokracije. Borit ćemo se svim zakonskim sredstvima da se ovakvo što ne dogodi – tvrdi predsjednik omiškog HSS-a Milivoj Juričić.

Haesesovci su tridesetak četvornih metara prostora dobili bez naknade, s tim da se predmetni prostor dovede u stanje za normalan rad stranke.

– Naređeno i učinjeno. Derutno zdanje smo doveli do savršenstva. I sada kada je to postao jedan reprezentativan prostor, netko se dosjetio da ga trebamo vratiti. No pasaran – poručuje Juričić.
Nažalost, drugu stranu nismo uspjeli čuti. Iako smo nekoliko puta pokušavali ostvariti kontakt s gradonačelnikom Kovačićem, on nam se nije javljao na mobitel.
MLADEN NEJAŠMIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:39