StoryEditorOCM
DalmacijaZAVIČAJ I PROMET

Let iznad Hvara - najljepši dar

Piše PSD.
25. prosinca 2014. - 19:42
Budući da se u gradivu trećeg razreda osnovne škole obrađuju teme zavičaja i prometa, u čiteljica Danijela Lučić iz Jelse je došla na ideju da svojih deset učenika povede na let hidroavionom “European Coastal Airlinesa” do Splita. Nakon što je kontaktirala voditeljicu postaje u ovom otočnom mjestu Mirandu Miličić Bradbury obratile su se šefu prodaje Janu Albersu, a potom i glavnom direktoru kap.

Klausu Dieter Martinu
, za mali popust učenicima, no oni su im uzvratili uistinu iznenađujućom ponudom. Naime, europski obalni avioprijevoznik je za sve učenike i njihovu učiteljicu kao božićni dar ponudio panoramski let iznad našeg najljepšeg škoja i to potpuno besplatno.

Iznad Splitskih vrata

- Najprije sam tu vijest s oduševljenjem priopćila roditeljima, a potom i učenicima, što je sve njih neizmjerno razveselilo, međutim, morali smo malo pričekati povoljnije vrijeme, tako da je nestrpljenje raslo iz dana u dan.

Zanimljivo je da se let dogodio baš na moj rođendan i skoro su mi potekle suze kad su djeca tijekom leta zapjevala “Sretan rođendan”. Općenito njihovu ushićenju i sreći nije bilo kraja, najprije nakon što su se digli iznad Jelse, ali i kasnije kad su razgledavali panoramu nekoliko naših otoka, splitskih vrata, pa i kopna. Bilo je malo i straha, jer ipak ne letimo svaki dan, no i to smo nekako prebrodili hrabreći se i držeći za ruke - kazala je učiteljica Danijela, veoma zahvalna na letu, a nakon povratka u jelšansku luku svoje je učenike i posadu hidroaviona kapetana Ulrika Nielsena i kopilotkinju Mariu Amalie Wiuff počastila šampanjcem i tortom.

Na izlasku iz aviona svoje oduševljenje nezaboravnom vožnjom nije krio ni učenik Miko Bojanić koji se posljednjih dana dosta namučio jer je morao napisati puno zaboravljenih domaćih radova kako bi i on poput svojih vršnjaka zaslužio vožnju, jer je učiteljica “opasno” zaprijetila ako ne ispuni svoje obveze, nema ni vožnje. Vrijedni je Miko sve stigao i još obećao da će ubuduće biti dobar učenik.

Mirko Crnčević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:39