StoryEditorOCM
DalmacijaDRUGA STRANA

Jozo Marić odgovara na optužbe sindikalaca: Upozoravali smo ih da je štrajk nezakonit

Piše PSD.
22. ožujka 2014. - 18:24

Nakon što je prije dva dana Damir Klarić, čelnik Novog sindikata u “Kaštelanskim staklenicima” prozvao HUS da je organizirao nezakoniti štrajk, čelnik tog sindikata Jozo Marić oštro je odbacio takve optužbe.

- Naime, istina je da su Damir Klarić i Jagoda Dragun 2. siječnja 2014. godine organizirali nezakoniti štrajk na način da su radnicima govorili i jamčili da je štrajk zakonit, te da se nemaju čega bojati, a ignorirali moja upozorenja i upozorenja pravnice HUS-a. Ja osobno i pravnica Darka Todorić prije početka štrajka, i za vrijeme trajanja nezakonitog štrajka, upozoravali smo ih na posljedice koje mogu imati zbog sudjelovanja u nezakonitom štrajku, a posebno ističem ulogu Klarića i Dragun koji su radnike uvjeravali da je štrajk zakonit.

Poduzeo sam sve što je bilo moguće da se prema radnicima ne poduzmu nikakve sankcije, a zbog čega sam na sastanku u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, na kojemu su bili i predstavnici PPDIV-a, zatražio od Uprave da ispred ministra Miranda Mrsića potvrdi da neće biti sankcija za radnike koji su sudjelovali u nezakonitu štrajku - kazao je Marić, pozivajući povjerenika Novog sindikata Damira Klarića neka radnicima obrazloži zašto su, i pored upozorenja iz Ureda HUS-a, pokrenuli nezakoniti štrajk, a što je za posljedicu imalo smanjenje plaća radnicima i do 1000 kuna - kaže Marić.

J. ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:45