StoryEditorOCM
DalmacijaNEMA MIRA U JADRANKAMENU

Drpić i radnici privedeni pa pušteni: kazneno prijavljeni zbog samovlasti

Piše PSD.
6. prosinca 2012. - 17:41
Sindikalni povjerenik Jadrankamena Tonči Drpić i pet radnika te tvrtke pušteni su iz policijske postaje pošto su jutros uhićeni zbog sumnje u kazneno djelo samovlasti te oštećenja tuđe stvari.

Splitska je policija službeno potvrdila taj događaj ne navodeći identitet privedenih osoba.

Policija je priopćila da je šest osoba jučer ujutro promijenilo bravu na vratima sindikata Jadrankamena u Pučišćima na Braču, a riječ je o ulaznim vratima koja su zapečaćena po nalogu stečajne upraviteljice Anči Bašić.

Policija je obavila kriminalističku istragu i nakon toga pustila je kući svu šestoricu osumnjičenih. Svi su kazneno prijavljeni zbog samovlasti, a dvojica od njih i zbog oštećenja tuđe stvari, rekli su u Policijskoj upravi.

Drpić tvrdi kako je sadašnja uprava prije sedam dana provalila u sindikalne prostorije, odakle je iz blagajne nestalo 500 kuna i četiri važna dokumenta. Dodao je kako je "zanimljivo da policija tada nije reagirala".

"Nama kao sindikatu nakon dolaska stečajne upraviteljice nitko nije otkazao prostoriju, a trebali su po zakonu. Kad sam policiji prijavio provalu, rekli su mi da se obratim sudu. Vidite da zakon nije prema svima isti", dodao je Tonči Drpić.

(H)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:20