StoryEditorOCM
Dalmacijaprelivena čaša

Miro Bulj: Zdravstvo nam je uništeno i opljačkano

Piše PSD.
18. siječnja 2011. - 16:02
Otkako su 2003. godine ukinuti dotadašnji domovi zdravlja i formiran jedinstveni za područje cijele županije, zdravstvo u Sinju je uništeno i opljačkano. Ostali smo bez ljudi i opreme i svedeni smo na zdravstvenu stanicu.

Radi toga ću predložiti Gradskom vijeću da pokrene inicijativu za ponovno formiranje samostalnog doma zdravlja u Sinju za potrebe stanovnika Cetinske krajine. Ovo je u ponedjeljak na konferenciji za novinare kazao nezavisni vijećnik Miro Bulj.

 - Od 20 županija u njih 10 su 2003. godine fuzirali dotadašnje domove zdravlja i formirali po jedan u svakoj županiji, a u ostalih 10 županija ostalo je po starom.

Tako bivši ministar zdravstva Andro Vlahušić odluku o fuziranju, koju je sam donio, nije proveo u svojoj županiji, a stari sustav zadržao je i sadašnji ministar zdravstva Darko Milinović u svojoj županiji.

Apsurdno je da Ličko-senjska županija s 48 tisuća osiguranika ima opću bolnicu i četiri doma zdravlja, a Cetinska krajina s 52 tisuće osiguranika nema ništa – objasnio je Bulj.

Govoreći o rodilištu Bulj je podsjetio da je predsjednica Vlade Jadranka Kosor u kolovozu prošle godine u Sinju najavila njegovo brzo ponovno otvaranje.

 - Od premijerkina obećanja prošlo je pet mjeseci, a nikakvih promjena nema. U prostoru rodilišta ništa se ne radi niti su, koliko je poznato, osigurani nedostatna oprema i kadrovi – veli Bulj.

toni paštar

‘Pustošenje zdravstvene skrbi’

O zdravstvu se priopćenjem za javnost oglasila Gradska organizacija SDP-a, a povod tome je informacija da bi iz sinjske Ispostave Hitne medicinske pomoći od 12 vozača njih šestoricu trebao preuzeti Županijski dom zdravlja, te zajedno s njima i tri medicinske sestre.

‘Sasvim očekivano, nastavlja se proces uništavanja, haračenja i pustošenja zdravstvene skrbi za stanovnike Sinja i Cetinske krajine nerazumnom i neprihvatljivom odlukom o reorganizaciji djelatnosti Hitne medicinske pomoći. Sanitetski prijevoz u organizaciji Hitne medicinske pomoći bio je kvalitetan i njime su Sinjani i Cetinjani bili zadovoljni.

Novom organizacijom taj bi se prijevoz izmjestio u Županijski dom zdravlja, koji je začetnik i glavni krivac svih problema u zdravstvu Sinja’, stoji u priopćenju koje potpisuju predsjednica GO SDP-a Nataša Poparić i Stipe Jadrijević Cvrlje, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:24