StoryEditorOCM
DalmacijaZA KRIŽEN

Vela Šetemona u Jelsi u znaku korizmenih običaja

Piše PSD.
26. ožujka 2015. - 10:15

Povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa TZ Jelsa pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma po prvi put organizira niz događanja u Velikom tjednu uoči Uskrsa pod jedinstvenim nazivom “Vela Šetemona“ od 28. ožujka do 3. travnja u Jelsi.

Središnji dio programa je znamenita procesija “Za Križen”, koja je kao dio nematerijalne kulturne baštine pod zaštitom je UNESCO-a. Obogaćivanje programa tradicionalnih Uskrsnih običaja na Hvaru i njegovo proširivanje na sedmodnevno trajanje ima za cilj prvenstveno omogućavanje gostima otoka Hvara ispunjen i produhovljen boravak u predsezoni, uz mogućnosti upoznavanja tradicije i baštine otoka, kažu organizatori koje je u projektu podržalo Ministarstvo turizma.

-Upravo je želja za očuvanjem otočke baštine i upoznavanje posjetitelja sa starim korizmenim običajima misao vodilja organizatora. Za vrijeme trajanja “Vele Šetemone“ očekujemo veliki broj hodočasnika i gostiju koji praznike tradicionalno provode na cijelom otoku Hvaru – kaže Niko Skrivaneli, direktor TZ Jelsa.


R. MIKAČIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:20