StoryEditorOCM
DalmacijaVrboska

Koncert za Petru - prikupimo 288 tisuća kn!

Piše PSD.
19. rujna 2014. - 23:39
Marljive žene iz “Dnevnog boravka za starije osobe” u Starome Gradu - Farosu, predvođene njihovom voditeljicom Željanom Škarpa, napravile su tradicijske kolače, pletene boce i druge zanimljive suvenire pa su sve to izložile i prodavale ispred drevnoga hvarskog Arsenala na štandu Crvenog križa “Treća dob vodi nas kroz baštinu”.

Tom prigodom uprihodile su 1650 kuna što je namijenjeno humanitarnoj akciji “S Petrom protiv multiple”, za liječenje 26-godišnje djevojke iz Vrboske na otoku Hvaru. Štand je posjetio i Hvaranima dobro znani Saša Lošić - Loša, frontmen “Plavog orkestara”, grupe koja će sutra navečer ispred crkve-tvrđave u Vrboskoj svirati upravo za Petru, kako bi se prikupila novčana sredstva za dvogodišnju terapiju kojoj će se ona podvrgnuti.

Loša je, slobodno možemo reći, dugogodišnji stanovnik ovog pitoresknog mjesta na središnjem dijelu škoja i veliki prijatelj Vrbovljana, tako da se uistinu dobre volje odazvao ovoj akciji, koju će u subotu navečer s početkom u 20 sati također poduprijeti domaća muška klapa “Kaštilac”, planetarno poznati “Faroski kantaduri”, hvarska muška klapa “Galešnik”, te sve popularniji “Levonda kidsi” i “Rosso band”.

Ravnateljica Crvenog križa Maja Budrović ističe da je za Petrino liječenje potrebno 288 tisuća kuna. Ravnateljica je sigurna je da će otočani još jednom iskazati svoju veliku solidarnost i pripomoći tom cilju budući da je ulaznica samo 70 kuna.

Oni koji su spriječeni doći i poslušati ove vrhunske glazbenike, neka svoj doprinos uplate na žiro-račun Crvenog križa otoka Hvara kod Splitske banke HR8923300031100112543 - svrha: “S Petrom protiv multiple”, model: 99.

Mirko Crnčević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:53