StoryEditorOCM

Solinski SDP: Gradska vlast ne rješava probleme

Piše PSD.
1. travnja 2014. - 18:22
Solinska gradska vlast se uljuljala, bave se svojom prezentacijom na raznim manifestacijama, a udaljili su se od rješavanja problema koji muče njihove građane – kazao je na tiskovnoj konferenciji solinskog SDP-a u Solinu predsjednik stranke i gradski vijećnik Mario Jaman, navodeći, među ostalim, kako se ne rješavaju dugogodišnji problemi nedostatka mjesta u gradskim vrtićima, i još su, k tome, poskupjeli 15 posto, usporena je izgradnja kanalizacije, izgradnja školske sportske dvorane za Osnovnu školu "Kraljica Jelena" trebala je biti već odavno dovršena, nedovoljan je broj parkirališnih mjesta u gradu, a vidljiva je i neaktivnost po pitanju komunalnih problema, posebno na periferiji, na što redovito upozoravaju, vele, i na sjednicama Gradskoga vijeća.

- Posebno bih izdvojio kašnjenje s realizacijom poduzetničkog inkubatora, kao i nepovlačenje sredstava iz EU fondova – naglasio je Jaman.

Potpredsjednica stranke i gradska vijećnica Franka Oreb kazala je kako Solin, unatoč tome što se vlasti vole pohvaliti kako smo najmlađi grad, nemaju razvijenu politiku za mlade.

- Mlade muči nezaposlenost, kao i nepostojanje kvalitetnih sadržaja i prostora za okupljanje - veli Oreb dodajući kako se novi saziv Savjeta mladih grada Solina uspio oformiti tek iz drugoga pokušaja.

Članica Gradskog odbora SDP-a Dolores Jaman, ujedno i gradska vijećnica, osvrnula se na manjak prihoda od 7,7 milijuna kuna u gradskom proračunu iz 2013. i prethodnih godina, koji se prenosi u 2014. godinu, što je još jedna potvrda da nemaju viziju jasnog razvoja i planiranja – zaključila je.

M. Se.
Foto: Arhiv CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:34