StoryEditorOCM
Dalmacijašestanovački općinski načelnik Pave Čikeš:

(NE)REALNO Uveseljavaju nas pričom o zračnoj luci na Prpuši

Piše PSD.
20. rujna 2011. - 20:10
Ponovno aktualiziranje zračne luke na krševitoj zaravni na sjevernom dijelu Šestanovca, načelnik šestanovačke općine Pave Čikeš komentirao je u duhu stare narodne poslovice: “Kćeri koja dabogda se za bega udala, ali cigani se oko kuće vrzmaju”.

I on kao i većina mještana tog zabiokovskog mjesta u aerodromu vide mogućnost strelovitijeg razvoja tog dijela Dalmatinske zagore, ali po njemu je besmisleno o tome govoriti kada za takvo što nema prvenstveno financijskog uporišta.

- S obzirom na trenutno stanje u državnim, pa mogao bih reći i u svjetskim financijskim središtima, smatram pomalo smiješnim prezentirati ovakve, nekoliko stotina milijuna eura teške projekte.

Umjesto pronalaženja izlaza iz teške globalne krize koja je uveliko zahvatila i našu domovinu, pojedinci nas uveseljavaju nerealnim stvarima od kojih se u današnje vrijeme diže kosa s glave - tvrdi načelnik općine Šestanovac Pave Čikeš.

Svježi kapital i radna mjesta

On smatra da bi se svi trebali okrenuti traženju ozbiljnih investitora koji bi Šestanovcu, a i cijeloj državi donijeli svježi kapital i nova radna mjesta, tek onda bi se moglo razmišljati i o projektima kao što je aerodrom na Prpuši.

Međutim, zračna luka u Šestanovcu planirana je kao objekt od posebne državne važnosti. Stoga većina stručnjaka lokaciju na Prpuši vidi kao idealnu za prijam velikih zrakoplova na interkontinentalnim letovima što sadašnja zračna luka Split - Kaštela nije u mogućnosti kvalitetno obavljati, kao i većina zračnih luka šireg područja.

Izgradnji aerodroma, o čemu će se uskoro razgovarati u Županiji, kao i o prijedlogu izmjena i dopuna odluke o donošenju županijskoga prostornog plana, ide u prilog činjenica što hrvatski turizam ovih godina bilježi brzi rast međunarodnih dolazaka, pa upravo ovakvi projekti uz kvalitetno planiranje, Lijepoj Našoj mogu donijeti upravo onaj toliko traženi svježi kapital.

O radnim mjestima bespredmetno je i govoriti, a kako bi to neki u šali znali kazati, našlo bi se i onih koji bi s piste skupljali puževe golaće, da staza ne bude balava.

mladen nejašmić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 21:21