StoryEditorOCM

Na hemodijalizu u sinjski Dom zdravlja od polovice siječnja

Piše PSD.
3. siječnja 2016. - 09:21

Polovicom siječnja završit će radovi na preuređenju, novoj energetski učinkovitoj fasadi i instaliranju nove opreme u sinjskoj ispostavi županijskog Doma zdravlja i Hitne medicinske pomoći, za što je Županija izdvojila 5,5 milijuna kuna.

To je najveće pojedinačno ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu na području županije u ovoj godini.

Do prije nekoliko godina županijski Dom zdravlja bio je u velikim financijskim problemima, koje je u kontinuitetu vukao i akumulirao. Zbog toga su se odgađala nužna ulaganja u obnovu i modernizaciju, uz ostalo i u objekte sinjske ispostave.

Kako je financijsko stanje konsolidirano poslije obavljenih priprema i provedene javne nabave polovicom listopada, krenuli smo s radovima. Sve je trebalo biti završeno do kraja ovoga mjeseca, ali kako se radilo o složenom zahvatu na objektu hemodijalize, rok je probijen za 10-15 dana – kaže dožupan Luka Brčić.

Najveća ulaganja odnose se upravo na hemodijalizu. Preuređenje je obavljeno tako da su od starog objekta ostali samo nosivi zidovi i krov. U potpuno preuređeni prostor postavit će se i nova oprema. U preuređenje prostora za hemodijalizu u Sinju i njegovo opremanje uložit će se 3,5 do 4 milijuna kuna.

To držimo najvažnijim ulaganjem jer na prostoru koji pokriva sinjska ispostava našega Doma zdravlja imamo 25 pacijenata koji se redovito dijaliziraju. Radi se o teško bolesnim osobama koje bez dijaliziranja ne mogu živjeti. Otkako su počeli radovi na preuređenju, 20 pacijenata vozi se dva ili tri puta tjedno na dijalizu u Trogir, a petero u Imotski.

To je za njih dodatni napor pa je važno da hemodijaliza u Sinju počne što prije ponovno raditi – veli Brčić.

Na svim objektima koje koristi sinjska ispostava županijskog Doma zdravlja i Hitna medicinska pomoć postavlja se nova energetski učinkovita fasada, što stoji oko milijun kuna. Još oko 500 tisuća kuna troši se za preuređenje triju zubnih ambulanti i jedan zubotehnički laboratorij.

                                                                                                                                        T. Paštar, foto: tea cimaš / cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:12