StoryEditorOCM
Dalmacijatragedije na plaži

Crni dan za kupače: u subotu su se na području županije utopile tri žene

Piše PSD.
19. srpnja 2015. - 10:22
Jučerašnja subota bila je "crni petak" za kupače u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Od Baške Vode, preko Tučepa, pa sve do Strožanca, u neposrednoj blizini Splita u moru su se utopile tri ženske osobe. Jedna od njih je državljanka RH, jedna BiH i jedna češka državljanka.

Policija je o prvom utapanju dobila dojavu oko 9.30 sati kada se u moru u Baškoj Vodi utopila češka državljanka stara 79 godina. Policija je izišla ne teren i utvrdila kako u cijelom slučaju nema elemenata kaznenog djela.

U 10.20 sati policija zaprima drugu dojavu kako se u Strožancu u moru utopila 83-godišnja hrvatska državljanka iz Osijeka. Policija ponovno izlazi na teren i utvrđuje kako nema elemenata kaznenog djela.

A, kazneno djelo nije ustanovljeno ni u utapanju u Tučepima, gdje je preminula 62-godišnja državljanka BiH. Njezio već mrtvo tijelo prevezli su u DZ Makarska i o tome oko 12 sati izvijestili policiju.

Kako neslužbeno doznajemo sve tri ženske osobe, koju su jučer utapanjem izgubile živote bolovale su od kroničnih oboljenja.

Kod ovakvih naglih i nenadanih smrti najčešće se radi o srčanim udarima, no ukoliko na srcu nema tragova srčanog udara, osoba može preminuti zbog poremećaja rada srca, kada usljed toga dođe do gubitka svijesti i potonuća.

Ivica MARKOVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:54