StoryEditorOCM
Dalmacijaprovjerili smo

Ovo je čudo! Most kopno-Čiovo gradi jedan radnik

Piše PSD.
27. veljače 2015. - 09:39
Kada su Sinišu Hajdaša Dončića, ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, prije neki dan u Šibeniku novinari upitali kada će biti otvoreni radovi na mostu kopno – Čiovo i hoće li na otvaranje biti pozvana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, on im je odrješito odgovorio:

– Kakvo otvaranje?! Radovi su već počeli. Nema otvaranja, nema cušpajza, kečapa, bureka... ljudi rade!

Mnogi su nakon te njegove izjave zasigurno pomislili kako se na terenu uvelike zahuktalo od teških građevinskih strojeva, kako se radnicima slijeva znoj niz čelo i gradilište je u punom radnom pogonu.

No, iako su radovi trebali početi 16. veljače, na ograđenom gradilištu je jučer bio samo jedan bager. U njegovoj neposrednoj blizini postavljena su dva kontejnera pokraj kojega smo zatekli jednog radnika “Viadukta”, tvrtke koja bi u roku od dvadeset mjeseci, za cijenu od 161,9 milijuna kuna s PDV-om, trebala izgraditi za grad Trogir ovu vrlo važnu infrastrukturnu građevinu.

Ni ‘ćuš magare’

Pitamo radnika jesu li počeli radovi.

– Ma, nisu još, još traje priprema! – kaže.

– Pa, koliko ćete se još pripremati? Ministar Hajdaš Dončić je izjavio kako se ovdje već radi.

– Dovući ćemo strojeve idući tjedan. Ma, ovo je ništa! Nemojte ovo slikat! Ovo je stari bager, idući tjedan dolaze lipi novi bageri! Slika će biti lipša, ovo je ništa! Nemojte ovo slikavati! Dođite drugi tjedan – uvjerava nas radnik.

– Nemojte se ljutiti, ali došli smo provjeriti radi li se ovdje punom parom kako je izjavio ministar.

– Dobro je, dobro – veli radnik i upućuje nas na inženjera Željka Antolkovića, koji bi nam mogao dati točne informacije o tome kada će završiti priprema i radovi zapravo započeti.

Na žalost, do te informacije nismo došli jer je spomenuti inženjer bio na sastanku sa svojim timom i mi mu nismo bili važni – nije imao vremena za nas.

Pokušali smo u trogirskoj gradskoj upravi pitati znaju li u Odjelu za komunalu što se odvija na terenu i kada će početi radovi na izgradnji mosta.

– Trebalo je to već početi! Ograde i ploče su tamo! Mi nemamo nikakvu informaciju, nitko nas ništa ne pita. Nema apsolutno nikakve komunikacije s nama. Uopće s Gradom ne surađuju. Bilo bi lijepo da se jave jer mi smo ipak domaćini! Ni “ćuš magare”, što bi se reklo – zaključio je jedan od tamošnjih djelatnika.

gordana dragan

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:12