StoryEditorOCM
Dalmacijanakon 1200 km stigao na hvar

Biciklist iz Zagreba brži i od čopora divljih pasa: Najgora cesta koju sam ikad vidio je Sućuraj-Jelsa

Piše PSD.
13. kolovoza 2012. - 23:53
Zagrepčanin Zoran Mudronja (38), biciklirajući hrvatsko-bosanskom turom, bio je i u Jelsi na otoku Hvaru. Krenuo je prije šest dana iz Zagreba, a zatim je preko Dvora na Uni ušao u Bosnu i Hercegovinu, da bi putovanje nastavio preko Bihaća, Drvara i Bosanskog Grahova.

S guštom je navratio u Knin, a zatim sjeverno od Peruče vozio do Sinja i Imotskog. Onda je preko Hercegovine pedalirao do Metkovića i dalje preko Pelješca do Korčule, a onda u Drvenik i dalje na Otok sunca.

- Ovo su zapravo moje pripreme za turu koju ću odraditi sljedeće godine, jer planiram voziti do Helsinkija i Stockholma, da bih se preko Dresdena vratio u Zagreb. Naime, želio sam provjeriti svoje mogućnosti na ruti od 1200 kilometara, ali i stanje opreme. Iznenadile su me dobre ceste i gostoljubivost ljudi u Republici Srpskoj, propagandi unatoč, a gore ceste u životu nisam vidio nego što je ova od Sućurja do Jelse. Ona je pravi horor, uska i najčešće neograđena, s puno oštrih zavoja, potpuno je neprimjerena otoku koji se diči s više od 140 godina turističke tradicije, no ipak najteže mi je bilo iznad Peruče, kad me na makadamskoj cesti napao čopor divljih pasa. Njih osam gonilo me ko Bog maglu, ali, na svu sreću, uzalud jer sam biciklirao brže nego ikada u životu tako da me nisu uspjeli sustići – kazao je Zoran.

Tekst i slika: Mirko Crnčević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:33