StoryEditorOCM
Dalmacijaproračun srezan s 21 na 17,7 MILIJUNA kUNA

Marina: ‘skinuto’ 100.000 kn za zapošljavanje

Piše PSD.
31. prosinca 2011. - 19:53

Na izvanrednoj sjednici Općinskog vijeća Marine, održanoj u petak, izglasan je proračun od 17.750.000 kuna – izvijestio je Ante Mamut, načelnik općine Marina.

- Nakon što na sjednici Općinskog vijeća vijećnici HDZ-a nisu željeli usvojiti proračun, a istodobno na prošlome Vijeću nisu dali amandmane, a vijećnici SDP su bili suzdržani u glasovanju, izvanredna sjednica je sazvana na osnovi potpisa petorice vijećnika HDZ-a koji su tražili privremeno financiranje.

Nakon što su vijećnici HDZ-a danas dali amandmane, a tri vijećnika SDP-a nisu došla na sjednicu Vijeća, općinski proračun je prihvaćen. Kao načelnik koji je imao podršku 70 posto birača, nisam želio dovesti Općinu na stari put. Svjestan situacije stvaranja dodatnih troškova za Općinu u slučaju izvanrednih izbora, prihvatio sam rezanje proračuna s 21 milijun kuna na 17.750.000.

Skinut je dio investicija za zagorski vodovod, dio novca za asfaltiranje cesta i dio za izgradnju obilaznice Marine. Skinuto je i 100 tisuća kuna za zapošljavanje i plaće još jednog radnika u komunalnom pogonu koji je okosnica rada Općine. Teška srca sam to prihvatio. Morao sam prihvatiti dizanje prihoda političkim stankama u Općinskom vijeću s 15 tisuća na 150 tisuća kuna, što nije realno – kaže načelnik Mamut.

T. Gattin Zebić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 10:06