Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu

SMS komentar

Žužul škarta Bellea. Neka ga sad Hajduk dovede ka veliko pojačanje, pa će nakon tri miseca raskinit ugovor. Dino, Spinut

Kako poslati komentar

Split županija

Objavljeno 03.11.2008. u 22:46

bliži se kraj prometnog kolapsA

Most Trogir - Čiovo u izgradnju će 2009. godine

Kako saznajemo, radovi na gradnji novog mosta, koji bi spajao Trogir s Čiovom, mogli bi početi već u prvom dijelu iduće godine.

Po našim saznanjima, krajem listopada, Institut građevinarstva Hrvatske, na čelu s dr. Jurom Radićem, a u ime investitora Hrvatskih cesta, predao je svu potrebnu dokumentaciju za dobivanje lokacijske dozvole za izgradnju mosta kopno - Čiovo.

Dozvola bi trebala pristići do kraja ovog mjeseca, a građevinska do kraja godine. Tako bi konačno najveći čiovski projekt trebao krenuti u realizaciju, čime bi se eliminirao prometni kolaps, koji je najteži u turističkoj sezoni.

Završetkom projekta novog mosta, smanjio bi se promet oko stare, UNESCO-om zaštićene gradske jezgre. Novi most gradit će se oko 800 metara istočno od sadašnjeg mosta, odnosno od grada.

Bit će dugačak 523 metra, širok 12,5 metara, a osim dva kolnička traka, predviđa se da na mostu, uz pješačke trotoare, bude i biciklistička staza. Na središnjem dijelu mosta bit će dio koji će se otvarati za propust brodova.

Ukupna vrijednost novog mosta je oko 150 milijuna kuna, a završetak se očekuje pred turističku sezonu 2011. godine. Grad Trogir preuzeo je financiranje izgradnje pristupnih cesta do mosta.

Znači da bi Hrvatske ceste mogle odmah nakon ishođenja građevinske dozvole krenuti u realizaciju, jer je novac osiguran u proračunu za 2009. godinu.

J. BREŠAN / EPEHA


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Trenutno nema komentara!