StoryEditorOCM
Dalmacijatradicija na jadru

Božićni koncert: publika ispunila crkvu Gospe od Otoka u Solinu

Piše PSD.
27. prosinca 2013. - 22:33
U crkvi Gospe od Otoka u Solinu priređen je tradicionalni božićni koncert pjevačkih skupina s područja Grada koji su pjesmom otvorili najmlađi, dječji zbor Gospe od Otoka.

Brojnu publiku, koja je ispunila crkvu u Gospinu svetištu, uz domaćina i župnika Gospe od Otoka don Vinka Sanadera, pozdravio je solinski gradonačelnik Blaženko Boban zaželjevši im da ih blagost Božića prati kroz cijelu iduću godinu.

«Blagdani su ljepši kad su začinjeni i glazbom», kazala je to u uvodu voditeljica programa Nevena Pleština nakon čega su se božićnim pjesmama predstavili i Mješoviti zbor župe Gospe od Otoka, ženska vokalna skupina KUD-a «Salona», Mješoviti crkveni zbor župe Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije iz Kučina, ženska klapa «Tamarin», klapa «Tusculum», te klapa «Vranjic», solinski pučki pivači, «Papa-band», te «Vokalisti Salone».

- Kad bude gotova nova crkva bit će mjesta i da svi izvođači zajedno zapjevaju i stanu pred oltar bez gužve – kazao je na kraju programa don Vinko Sanader dok su se svi izvođači namještali kako bi za kraj zajedno zapjevali «U se vrime godišća», a u pjesmi im se rado pridružila i publika ponesena ovim božićnim ugođajem u Gospinu svetištu.

M. Sesartić
foto: Nikola Vilić / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:16