StoryEditorOCM
Dalmacijavlasnik kuće u stobreču o sporu oko stubišnog pristupa pomorskom dobru

DRUGA STRANA Dr. Marijić: Susidi vriđaju i provaljuju

Piše PSD.
22. srpnja 2010. - 11:45

Ne mogu se dogovoriti sa susjedom oko njegova prolaza preko mojeg vlasništva, zbog niza uvreda, provala, krađa, presijecanja kanalizacije i bacanja otpadaka, što od naprasitih ljudi doživljavam u Stobreču već petu godinu.

Vlasništvo nad kućom i zemljištem je neupitno, a “prolaz” se u dokumentaciji nigdje ne spominje, za što sam dobio i potvrdu vještaka. Nekim mojim susjedima nije smetala prijašnja, dugogodišnja zapuštenost ove kuće, koja je služila kao odlagalište otpada i mjesto za opijanje, te mi se sada svete.

A mislio sam se trajno preseliti u Stobreč - kazao nam je dr. Jure Marijić, vlasnik kuće u stobrečkoj Mornarskoj ulici, koji je u sukobu sa susjedima oko korištenja stubišta na putu prema plaži, o čemu smo jučer pisali.

Prema dr. Marijiću, koji često ljetuje u Stobreču, za prošlotjedni žučni sastanak u Mjesnom odboru, koji je uslijedio nakon javne prijetnje eksplozijom plinske boce – krivi su upravo susjedi, koji mu godinama ruše ogradu prema Mornarskoj.

U njegovoj vlasničkoj dokumentaciji spominje se kako je kuća kulturno dobro, ali nema “opterećenja“ zbog postojanja stubišta prema moru, kao javnog dobra ili drugog vlasnika.

P. Dorić

Uklanjanje ograde

Mjesni odbor lani je zatražio donošenje privremene mjere uklanjanja ograde do stubišta, radi omogućavanja nesmetanog prolaza do pomorskog dobra – plaže. Mještani koji su u sukobu sa sadašnjim vlasnikom kuće tvrde da javno korištenje stuba nije bilo upitno 50 godina.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 19:01