StoryEditorOCM

Aržano se prisjetilo svog junaka Josipa Jovića

Piše PSD.
27. ožujka 2015. - 13:40
U povodu 24. obljetnice pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića u petak je u njegovom rodnom Aržanu održana prigodna komemoracija. Na grob junaka Jovića vijence su položili članovi njegove obitelji, majka Mara, brat Tomislav s obitelji i njegove sestre, a potom i izaslanik ministra MUP-a Ranka Ostojića, njegov zamjenik Evelin Tonković.

Uz počasnu stražu pripadnika policije, koji su bili postrojeni oko groba, komemoraciji je nazočio i veliki broj mještana Aržana i susjednih mjesta Imotske krajine. Također, vijence su položili i osobni izaslanik Tomislava Karamarka dr Željko Reiner u ime HDZ-a, potom predstavnici županije, udruge Josip Jović, predstavnici svih općina i grada Imotskog, te predstavnici svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Imotske krajine.

Odrješenje na grobu podario je vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac. On je potom i u župnoj crkvi Svih svetih u Aržanu predvodio i svečanu svetu misu.

U auli osnovne škole u Aržanu, koju je pohađao i sam Josip Jović održana je prigodna akademija u kojoj su sudjelovali učenici te škole. Recitacijama i pjesmom predočili su kako junaštvo svoga sumještanina, tako i junaštvo svih onih koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske.

Još u četvrtak Aržano je posjetila i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, koja je tom prigodom i položila svježe cvijeće na grob Josipa Jovića, te posthumno ga odlikovala visokim odlikovanjem Redom Nikole Šubića Zrinskog za izniman čin junaštva u Domovinskom ratu. Priznanje je primila Josipova majka Mara Jović.

BRACO ĆOSIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 09:58