stdClass Object ( [id] => 224761 [title] => Šegon odbio dobrovoljno otići, Linić zatražio razrješenje; Oporba: "Da" Šegonovoj smjeni, ali "Ne" načinu kako je to objavio Milanović [alias] => segon-odbio-dobrovoljno-otici-linic-zatrazio-razrjesenje-oporba-da-segonovoj-smjeni-ali-ne-nacinu-kako-je-to-objavio-milanovic [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => NOVIJE

Ministar financija Slavko Linić je na zahtjev predsjednika Vlade Zorana Milanovića zatražio razrješenje pomoćnika ministra gospodina Branka Šegona koji nije želio dobrovoljno odstupiti, prioćila je Vlada.

RANIJE
Oporba: "Da" Šegonovoj smjeni


Saborska oporba suglasila se danas u ocjeni da je pomoćnik ministra financija Branko Šegon odavno trebao biti smjenjen, no zamjeraju načinu na koji je to premijer Zoran Milanović najavio preko televizije, dok vladajući ističu kako je premijer jasno objasnio principe po kojima funkcionira Vlada i SDP.

"Micanje Šegona ustvari je prvi korak koji će razotkriti način na koji SDP vlada i način na koji se iz državnoga proračuna izvlače novci u režiji pojedinih SDP-ovih dužnosnika", izjavio je HDZ-ov Gordan Jandroković novinarima u Saboru, podsjećajući kako oporba već dvedeset dana upozorava na potrebu njegove smjene.

Sinoćnja najava premijera Milanovića o Šegonovoj smjeni za Jandrokovića je vrlo neobična. "Njegov potez je vrlo neobičan, pa čak bih rekao i bizaran, jer to nije način kako se objavljuje nečija smjena", ustvrdio je. Mišljenja je i kako je to trebalo biti napravljeno na sjednici Vlade ili na posebnoj konferenciji za novinare.

"Vidjet ćemo kako će se to odraziti na ministra Linića, jer čini mi se da predsjednik Vlade nije zadovoljan njegovom reakcijom kada je u pitanju Šegon", poručio je Jandroković.

Čelnica HSP AS Ruža Tomašić istaknula je kako je Vlada odmah trebala istražiti sve okolnosti vezane uz Šegona, te da je on trebao odmah dati ostavku ili ga je trebalo smijeniti.

U svijetu je, kazala je, normalno da poduzetnici i gospodarstvenici budu dužnosnici, ali dok obnašaju dužnost, njihove tvrtke ne mogu sklapati nikakve ugovore s državnim tvrtkama.

Podsjetila je Tomašić i na premijerovu "visoko postavljenu ljestvicu" nakon smjene Mirele Holy, na što se prisjetio i laburist Branko Vukšić koji je rekao da je ljestvica nakon njezine smjene postavljena visoko "na 2,12 metara kako bi ispod mogao proći i Peđa Grbin".

"To je sve tragikomično, jer su novinari opet radili posao DORH-a i policije i da nije njih bilo, ne bi bilo ni slučaja Šegon", uvjeren je Vukšić.

Čudi ga, međutim način kako komuniciraju članovi Vlade i kako premijer Milanović šalje poruke ministru Liniću, preko televizije.

Potpredsjednika Sabora, SDP-ovca Nenada Stazića novinari su pitali je li se toliko dugo trebalo čekati sa Šegonovom smjenom, na što im je odgovorio kako je to stvar vlade i premijera. "Premijer je vrlo jasno objasnio principe, da postoji nešto što se zove čast SDP-a i da se s tom čašću nitko nema pravo kockati", naglasio je.

Upitan bi li nakon Šegona mogao otići i ministar financija Slavko Linić, Stazić je ponovio kako je i to stvar premijera i Vlade. "Nije na meni da to komentiram, premijer vodi svoj tim", kratko je poručio.

Staziću je Milanovićeva najava Šegonove smjene preko televizije posve primjerena. "Premijer je dobio pitanje od novinara i na pitanje je odgovorio. Što je trebao, oglušiti se na to pitanje", odgovorio je Stazić novinarima protupitanjem.

Za Jozu Radoša (HNS) Milanovićeva je odluka logična i nije neočekivana. "Premijer je već rekao da se došlo do granice, do nekakve sive zone i ta odluka je logična", ustvrdio je Radoš.

Takve stvari, naglasio je, zbog visoko postavljenih standarda ne bi smio nitko raditi. "Prema tome, nije neočekivano da je donesena takva odluka", poručio je.

Na pitanje je li isključivo odgovornost Šegona ili treba preispitati i ministra Linića HNS-ovac je odgovorio kako uvijek postoji neka vrsta političke odgovornosti za svako imenovanje koje netko radi u svome resoru. "Procjena političke odgovornosti je naravno na premijeru, no ne vidim da je tu izravna odgovornost gospodina Linića koja bi podrazumijevala bilo kakve nužne mjere u pogledu njegove pozicije", kazao je Radoš.

Upitan misli li da bi nakon odlaska Šegona mogao otići i Linić odgovorio je kako to "svakako nije nužno". "Dakle, greške u kadrovskim odlukama su moguće, ali one nužno ne moraju povlačiti bilo kakvu odgovornost bivšeg dužnosnika, ministra u ovom slučaju, a što će biti dalje, to je prvenstveno stvar predsjednika Vlade, odnosno SDP-a", zaključio je Radoš.

Nezavisnog Damira Kajina ne čudi Milanovićeva najava o smjeni Šegona. "Ne znam zašto bi se netko trebao čuditi toj odluci premijera, a čudi me da do sada sam gospodin Šegon nije podnio ostavku te se zahvalio na povjerenju gospodinu Liniću", rekao je Kajin.

Parafrazirajući ministra poduzetništva Gordana Marasa, Kajin je rekao kako između dužnosnika i njihovih privatnih tvrtki treba biti "dva metra armiranog betona".

Pitanje nafte

Predsjednica ORAHA Mirela Holy i zastupnik Laburista Branko Vukšić pokrenuli su u petak u Saboru pitanje na koji je način norveška tvrtka Spectrum mogla bez natječaja dobiti pravo na istraživanja hrvatskog Jadrana te izrazili sumnju da je Vlada ovoj privatnoj tvrtki dostavila strateške podatke koje je već prije istražila INA.

- Kako su opće dobili to pravo kada tijela nadležna za istraživanje nafte i plina nisu dala dozvolu za istraživanje? – čudi se Branko Vukšić i napominje kako je Uprava za rudarstvo dala negativno mišljenje na ugovor između Vlade i Spectruma, a onda su bez natječaja oni zatraži mišljenje Ministarstva znanosti.

- Tako se to, eto lukavstvom, pretvorilo u znanstveno istraživanje – veli Vukšić.

I on i Mirela Holy sumnjaju da je Vlada Spectrumu ustupila stare Inine podatke o prije provedenim istraživanjima. Holy tako objašnjava kako je Jadran već potpuno istražen budući je Ina već desetljećima provodila 2D i 3D skeniranja, kao i da se ti podaci o potencijalnim nalazištima nalaze u Hidrološkom institutu. Sada se, upozorava, već vidi da je Spectrum počeo trgovati podacima dobivenim ovim istraživanjem.

- Ako je to točno, onda se radi o ustupanju ne samo strateških energetskih podataka privatnoj tvrtki da raspolažu s njima, što može samo 'banana država', nego je i na taj način u velikoj mjeri oštećena INA, ali i država zbog toga što je država kao vlasnica INA-e zapravo provodila taj tip istraživanja – smatra Holy.

Kada je od Vlade tražila podatke o ovom slučaju dobila je odgovor da je tvrtka Spectrum već radila na Mediteranu i da je najbrže reagirala putem veleposlanstva Velike Britanije.

– Tu se dogodilo jako veliko brljanje s procedurom, rokovima i istraživanjem. Ta tvrtka, umjesto da se obraća Ministarstvu znanosti preko vanjskih poslova, direktno je radila s Ministarstvom znanosti – čudi se Holy kojoj sve ovo izgleda kao šlamperaj ili postupak pogodovanja jadnoj privatnoj stranoj tvrtki koja je u vlasništvu JP Morgana, glavnog krivca za ekocid u Meksičkom zaljevu.

Branko Vukšić dodatno se pita i što se krije iza inzistiranja Vlade da Agencija za ugljikovodike bude pod njezinom, odnosno kontrolom Ministarstva gospodarstva, te znači li to da će se kontrola naftnog i plinskog biznisa dijeliti po stranačkim preferencijama. "Istraživanje nafte i plina je prevelik i preznačajan posao da bi njime upravljalo i da bi ga kontrolirala šačica ljudi i samo jedno ministarstvo – objašnjava. Laburist podsjeća i da su na tri plinska polja u Međimurju, Vukanovec, Vučkovec i Zebanec sklopljeni ugovori o eksploataciji plina s Mađarima.

- Pitam se na temelju čega kad nema aktivne koncesije za eksploataciju? Na osnovu čijih odluka, kojeg zakona, i kojeg koncesijskog ugovora je to dano Mađarima? Javnost nema uvida kako se istražuje i crpi naše područje, što se radi s rudnim bogatstvom koje nije uračunato u prodaju INA-e. Zato

pozivam DORH da se uključi u ovu priču jer ovo su sve pitanja bez odgovora, a tada znamo da je tu nešto sumnjivo. U tim rudnim bogatstvima leži tako veliki novac da bi mogao pokrpati sve rupe u našem proračunu, ali mi o svemu tome ne znamo ništa – zaključio je Branko Vukšić te ironično konstatirao da Milanović kao da slijedi upute Jadranke Kosor pa štedi na vodi s okusom limuna, a kroz prste nam cure milijarde.

A. Belak-Krile / H
FOTO: CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => otkaz preko TV-a [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-01-31 14:49:53 [created_by] => 34 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-01-31 16:35:45 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-01-31 14:49:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 6314 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2014/01/30/AAA/branko_segon1-100513.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "850x585" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15396577 Threads: 5 Questions: 3190787293 Slow queries: 7167734 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235795445 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/segon-odbio-dobrovoljno-otici-linic-zatrazio-razrjesenje-oporba-da-segonovoj-smjeni-ali-ne-nacinu-kako-je-to-objavio-milanovic-224761 [printLink] => /vijesti/hrvatska/segon-odbio-dobrovoljno-otici-linic-zatrazio-razrjesenje-oporba-da-segonovoj-smjeni-ali-ne-nacinu-kako-je-to-objavio-milanovic-224761?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 199322 [name] => brankošegon [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => brankosegon [link] => /tag/brankosegon ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => otkaz preko TV-a [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Šegon odbio dobrovoljno otići, Linić zatražio razrješenje; Oporba: "Da" Šegonovoj smjeni, ali "Ne" načinu kako je to objavio Milanović [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-14-00-32-34 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/01/30/AAA/branko_segon1-100513.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/01/30/AAA/branko_segon1-100513.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}NOVIJE

Ministar financija Slavko Linić je na zahtjev predsjednika Vlade Zorana Milanovića zatražio razrješenje pomoćnika ministra gospodina Branka Šegona koji nije želio dobrovoljno odstupiti, prioćila je Vlada.

RANIJE
Oporba: "Da" Šegonovoj smjeni


Saborska oporba suglasila se danas u ocjeni da je pomoćnik ministra financija Branko Šegon odavno trebao biti smjenjen, no zamjeraju načinu na koji je to premijer Zoran Milanović najavio preko televizije, dok vladajući ističu kako je premijer jasno objasnio principe po kojima funkcionira Vlada i SDP.

"Micanje Šegona ustvari je prvi korak koji će razotkriti način na koji SDP vlada i način na koji se iz državnoga proračuna izvlače novci u režiji pojedinih SDP-ovih dužnosnika", izjavio je HDZ-ov Gordan Jandroković novinarima u Saboru, podsjećajući kako oporba već dvedeset dana upozorava na potrebu njegove smjene.

Sinoćnja najava premijera Milanovića o Šegonovoj smjeni za Jandrokovića je vrlo neobična. "Njegov potez je vrlo neobičan, pa čak bih rekao i bizaran, jer to nije način kako se objavljuje nečija smjena", ustvrdio je. Mišljenja je i kako je to trebalo biti napravljeno na sjednici Vlade ili na posebnoj konferenciji za novinare.

"Vidjet ćemo kako će se to odraziti na ministra Linića, jer čini mi se da predsjednik Vlade nije zadovoljan njegovom reakcijom kada je u pitanju Šegon", poručio je Jandroković.

Čelnica HSP AS Ruža Tomašić istaknula je kako je Vlada odmah trebala istražiti sve okolnosti vezane uz Šegona, te da je on trebao odmah dati ostavku ili ga je trebalo smijeniti.

U svijetu je, kazala je, normalno da poduzetnici i gospodarstvenici budu dužnosnici, ali dok obnašaju dužnost, njihove tvrtke ne mogu sklapati nikakve ugovore s državnim tvrtkama.

Podsjetila je Tomašić i na premijerovu "visoko postavljenu ljestvicu" nakon smjene Mirele Holy, na što se prisjetio i laburist Branko Vukšić koji je rekao da je ljestvica nakon njezine smjene postavljena visoko "na 2,12 metara kako bi ispod mogao proći i Peđa Grbin".

"To je sve tragikomično, jer su novinari opet radili posao DORH-a i policije i da nije njih bilo, ne bi bilo ni slučaja Šegon", uvjeren je Vukšić.

Čudi ga, međutim način kako komuniciraju članovi Vlade i kako premijer Milanović šalje poruke ministru Liniću, preko televizije.

Potpredsjednika Sabora, SDP-ovca Nenada Stazića novinari su pitali je li se toliko dugo trebalo čekati sa Šegonovom smjenom, na što im je odgovorio kako je to stvar vlade i premijera. "Premijer je vrlo jasno objasnio principe, da postoji nešto što se zove čast SDP-a i da se s tom čašću nitko nema pravo kockati", naglasio je.

Upitan bi li nakon Šegona mogao otići i ministar financija Slavko Linić, Stazić je ponovio kako je i to stvar premijera i Vlade. "Nije na meni da to komentiram, premijer vodi svoj tim", kratko je poručio.

Staziću je Milanovićeva najava Šegonove smjene preko televizije posve primjerena. "Premijer je dobio pitanje od novinara i na pitanje je odgovorio. Što je trebao, oglušiti se na to pitanje", odgovorio je Stazić novinarima protupitanjem.

Za Jozu Radoša (HNS) Milanovićeva je odluka logična i nije neočekivana. "Premijer je već rekao da se došlo do granice, do nekakve sive zone i ta odluka je logična", ustvrdio je Radoš.

Takve stvari, naglasio je, zbog visoko postavljenih standarda ne bi smio nitko raditi. "Prema tome, nije neočekivano da je donesena takva odluka", poručio je.

Na pitanje je li isključivo odgovornost Šegona ili treba preispitati i ministra Linića HNS-ovac je odgovorio kako uvijek postoji neka vrsta političke odgovornosti za svako imenovanje koje netko radi u svome resoru. "Procjena političke odgovornosti je naravno na premijeru, no ne vidim da je tu izravna odgovornost gospodina Linića koja bi podrazumijevala bilo kakve nužne mjere u pogledu njegove pozicije", kazao je Radoš.

Upitan misli li da bi nakon odlaska Šegona mogao otići i Linić odgovorio je kako to "svakako nije nužno". "Dakle, greške u kadrovskim odlukama su moguće, ali one nužno ne moraju povlačiti bilo kakvu odgovornost bivšeg dužnosnika, ministra u ovom slučaju, a što će biti dalje, to je prvenstveno stvar predsjednika Vlade, odnosno SDP-a", zaključio je Radoš.

Nezavisnog Damira Kajina ne čudi Milanovićeva najava o smjeni Šegona. "Ne znam zašto bi se netko trebao čuditi toj odluci premijera, a čudi me da do sada sam gospodin Šegon nije podnio ostavku te se zahvalio na povjerenju gospodinu Liniću", rekao je Kajin.

Parafrazirajući ministra poduzetništva Gordana Marasa, Kajin je rekao kako između dužnosnika i njihovih privatnih tvrtki treba biti "dva metra armiranog betona".

Pitanje nafte

Predsjednica ORAHA Mirela Holy i zastupnik Laburista Branko Vukšić pokrenuli su u petak u Saboru pitanje na koji je način norveška tvrtka Spectrum mogla bez natječaja dobiti pravo na istraživanja hrvatskog Jadrana te izrazili sumnju da je Vlada ovoj privatnoj tvrtki dostavila strateške podatke koje je već prije istražila INA.

- Kako su opće dobili to pravo kada tijela nadležna za istraživanje nafte i plina nisu dala dozvolu za istraživanje? – čudi se Branko Vukšić i napominje kako je Uprava za rudarstvo dala negativno mišljenje na ugovor između Vlade i Spectruma, a onda su bez natječaja oni zatraži mišljenje Ministarstva znanosti.

- Tako se to, eto lukavstvom, pretvorilo u znanstveno istraživanje – veli Vukšić.

I on i Mirela Holy sumnjaju da je Vlada Spectrumu ustupila stare Inine podatke o prije provedenim istraživanjima. Holy tako objašnjava kako je Jadran već potpuno istražen budući je Ina već desetljećima provodila 2D i 3D skeniranja, kao i da se ti podaci o potencijalnim nalazištima nalaze u Hidrološkom institutu. Sada se, upozorava, već vidi da je Spectrum počeo trgovati podacima dobivenim ovim istraživanjem.

- Ako je to točno, onda se radi o ustupanju ne samo strateških energetskih podataka privatnoj tvrtki da raspolažu s njima, što može samo 'banana država', nego je i na taj način u velikoj mjeri oštećena INA, ali i država zbog toga što je država kao vlasnica INA-e zapravo provodila taj tip istraživanja – smatra Holy.

Kada je od Vlade tražila podatke o ovom slučaju dobila je odgovor da je tvrtka Spectrum već radila na Mediteranu i da je najbrže reagirala putem veleposlanstva Velike Britanije.

– Tu se dogodilo jako veliko brljanje s procedurom, rokovima i istraživanjem. Ta tvrtka, umjesto da se obraća Ministarstvu znanosti preko vanjskih poslova, direktno je radila s Ministarstvom znanosti – čudi se Holy kojoj sve ovo izgleda kao šlamperaj ili postupak pogodovanja jadnoj privatnoj stranoj tvrtki koja je u vlasništvu JP Morgana, glavnog krivca za ekocid u Meksičkom zaljevu.

Branko Vukšić dodatno se pita i što se krije iza inzistiranja Vlade da Agencija za ugljikovodike bude pod njezinom, odnosno kontrolom Ministarstva gospodarstva, te znači li to da će se kontrola naftnog i plinskog biznisa dijeliti po stranačkim preferencijama. "Istraživanje nafte i plina je prevelik i preznačajan posao da bi njime upravljalo i da bi ga kontrolirala šačica ljudi i samo jedno ministarstvo – objašnjava. Laburist podsjeća i da su na tri plinska polja u Međimurju, Vukanovec, Vučkovec i Zebanec sklopljeni ugovori o eksploataciji plina s Mađarima.

- Pitam se na temelju čega kad nema aktivne koncesije za eksploataciju? Na osnovu čijih odluka, kojeg zakona, i kojeg koncesijskog ugovora je to dano Mađarima? Javnost nema uvida kako se istražuje i crpi naše područje, što se radi s rudnim bogatstvom koje nije uračunato u prodaju INA-e. Zato

pozivam DORH da se uključi u ovu priču jer ovo su sve pitanja bez odgovora, a tada znamo da je tu nešto sumnjivo. U tim rudnim bogatstvima leži tako veliki novac da bi mogao pokrpati sve rupe u našem proračunu, ali mi o svemu tome ne znamo ništa – zaključio je Branko Vukšić te ironično konstatirao da Milanović kao da slijedi upute Jadranke Kosor pa štedi na vodi s okusom limuna, a kroz prste nam cure milijarde.

A. Belak-Krile / H
FOTO: CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/segon-odbio-dobrovoljno-otici-linic-zatrazio-razrjesenje-oporba-da-segonovoj-smjeni-ali-ne-nacinu-kako-je-to-objavio-milanovic-224761 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=67d1eced9a351c20bf62bdb8f0a4abdd5d49b5f2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%A0egon+odbio+dobrovoljno+oti%C4%87i%2C+Lini%C4%87+zatra%C5%BEio+razrje%C5%A1enje%3B+Oporba%3A+%26quot%3BDa%26quot%3B+%C5%A0egonovoj+smjeni%2C+ali+%26quot%3BNe%26quot%3B+na%C4%8Dinu+kako+je+to+objavio+Milanovi%C4%87&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsegon-odbio-dobrovoljno-otici-linic-zatrazio-razrjesenje-oporba-da-segonovoj-smjeni-ali-ne-nacinu-kako-je-to-objavio-milanovic-224761 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsegon-odbio-dobrovoljno-otici-linic-zatrazio-razrjesenje-oporba-da-segonovoj-smjeni-ali-ne-nacinu-kako-je-to-objavio-milanovic-224761 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => otkaz preko TV-a [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskaotkaz preko TV-a

Šegon odbio dobrovoljno otići, Linić zatražio razrješenje; Oporba: "Da" Šegonovoj smjeni, ali "Ne" načinu kako je to objavio Milanović

Piše PSD.
31. siječnja 2014. - 15:49
NOVIJE

Ministar financija Slavko Linić je na zahtjev predsjednika Vlade Zorana Milanovića zatražio razrješenje pomoćnika ministra gospodina Branka Šegona koji nije želio dobrovoljno odstupiti, prioćila je Vlada.

RANIJE
Oporba: "Da" Šegonovoj smjeni


Saborska oporba suglasila se danas u ocjeni da je pomoćnik ministra financija Branko Šegon odavno trebao biti smjenjen, no zamjeraju načinu na koji je to premijer Zoran Milanović najavio preko televizije, dok vladajući ističu kako je premijer jasno objasnio principe po kojima funkcionira Vlada i SDP.

"Micanje Šegona ustvari je prvi korak koji će razotkriti način na koji SDP vlada i način na koji se iz državnoga proračuna izvlače novci u režiji pojedinih SDP-ovih dužnosnika", izjavio je HDZ-ov Gordan Jandroković novinarima u Saboru...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 16:00