StoryEditorOCM
Dalmacijatema: jubilarna alka

Premijer Zoran Milanović i ministri posjetili Sinj

Piše PSD.
8. studenog 2014. - 14:22
Predsjednik Vlade Zoran Milanović Predsjednik je Organizacijskog odbora jubilarne 300. Sinjske alke koja će se održati 9. kolovoza 2015. godine. Uvažavajući zaključak s prvog sastanka Počasnog odbora 300. obljetnice čudesne obrane Sinja da se za pojedine projekte osnuju posebni organizacijski odbori, odluku o formiranju Organizacijskog odbora 300. Alke donio je Upravni odbor Viteškog alkarskog društva.

Uz Predsjednika Milanovića članovi Odbora još su župan Zlatko Ževrnja, gradonačelnici Sinja i Trilja i Vrlike, Ivica Glavan, Ivan Šipić i Ivan Ćorić, načelnici Dicma, Hrvaca i Otoka, Ivan Maretić, Dinko Bošnjak i Branko Samardžić te dr. Stipe Jukić, Predsjednik Viteškog alkarskog društva. Zadatak ovog odbora je realizacija zacrtanih projekata s posebnim naglaskom na organizaciju jubilarne 300. Sinjske alke i završetak izgradnje Alkarskih dvora kroz preostali nedovršeni segment Muzeja Sinjske alke.

U subotu je u Alkarskim dvorima održan prvi sastanak Organizacijskog odbora kojemu je predsjedavao Zoran Milanović. Idejno rješenje stalnog postava Muzeja Sinjske alke prezentirao je Ante Kuzmanić, projektant Alkarskih dvora. U nastavku premijer Milanović obišao je Alkarske dvore i gradilište Muzeja Sinjske alke u kojemu još treba urediti interijer.

Nova zgrada škole, sportska dvorana...

Prema predračunskoj vrijednosti u završetak Muzeja Sinjske alke treba uložiti još oko 25 milijuna kuna. Prema dosadašnjim odnosima u financiranju polovica toga iznosa trebala bi stići iz državnog proračuna, 15 posto je očekivani udjel Grada Sinja, 10 posto Županije, a 25 posto osigurat će Viteško alkarsko društvo. Očekuje se da bi se Muzej Sinjske alke trebao otvoriti u okviru jubilarne 300. alke u kolovozu slijedeće godine.

Prije dolaska u Alkarske dvore premijer Milanović posjetio je gradsku upravu gdje se susreo s gradonačelnikom Ivicom Glavanom, njegovim zamjenikom Zlatkom Ugrinom i Stipom Jadrijevićem Cvrljom, Predsjednikom Gradske organizacije SDP-a. Zajedno s premijerom bili su potPredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić te ministar obrane Ante Kotromanović.

Premijer je Sinjanima najavio financiranje izgradnje nove zgrade OŠ fra Pavla Vučkovića, a razgovaralo se i o financiranju sportske dvorane te drugim pitanjima.

BRACO ĆOSIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:39