StoryEditorOCM
Dalmacijau pripremi gradnja dva nova broda

Tri porinuća u Odiseju

Piše PSD.
14. listopada 2014. - 12:12
Tri porinuća, dva broda turističke namjene i jedne plutajuće barže (maone), obavljena u ponedjeljak u Kaštel Gomilici, rezultat su višemjesečnog rada zaposlenika brodogradilišta Odisej u vlasništvu
Ivana Nuića.

Brodovi su rađeni za različite naručitelje. Prvi je porinut za tvrtku Robin Hood iz Krilo Jesenice, kojoj je direktor Zoran Ercegović. Brod duljine 37 metara, širine 7,60 metara i visine 3,65 metara, ima turističku namjenu.

Najveći je pak duljine 41,60 metara, širine 8,30 metara i visine 3,87 metara, izgrađen za tvrtku Joan iz Postira, vlasnika Josipa Šerka. Joan već ima tri broda namijenjna turističkoj djelatnosti, a novi, nazvan Melody, pridružit će im se 14. svibnja 2015. godine.

Prema riječima Josipa Šerka, koji je nazočio porinuću, bit će to najluskuzniji brod u svojoj klasi i 20 tjedana u godini primat će turiste. Vrijednosti 1,7 milijuna eura, Melody će ukrcavati 28 gostiju iako ih može primiti i 36. U svakom slučaju pružat će im sve potrebne usluge, među ostalima, imat će teretanu, prostor za masažu i slično.

Za tvrtku Krka sub maris iz Splita, direktor koje je Hrvoje Krstulović, izgrađena je plutajuća barža (maona), duljine 22 metra, širine 17 metara i ukupne visine dva metra. Namijenjena je operativnom opsluživanju radova u priobalju te u mostogradnji.

Vrijednost radova što ih je od proljeća do 13. listopada ove godine, obavilo 50-ak radnika Odiseja na izgradnji trupa brodova i ugradnji pogonskih strojeva, procjenjuje se na pet milijuna kuna.

Nakon slavlja u društvu poslovnih partnera i mještana, i zadovoljstva dobro obavljenim poslom, u Odiseju se, kaže Ivan Nuić, okreću novim poslovima. U pripremi je, naime, gradnja nova dva broda.

PIŠE Jadranka Matić
SNIMIO Duje KLARIĆ/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:17