StoryEditorOCM
DalmacijaStiglo zahlađenje

Gregor potjerao vrućinu: temperature u Dalmaciji pale 10-ak stupnjeva, do kraja dana dodatno će zahladiti

Piše PSD.
20. rujna 2015. - 13:34
Zahladilo je u cijeloj zemlji, a posebno u Dalmaciji, a najsvježije je, samo 10 stupnjeva, na biokovskom vrhu svetom Juri, što je za 10 stupnjeva manje u odnosu na jučerašnji dan. Ostvarile su se tako najave o ckloni Gregor koja je 'presjekla' višednevni toplinski val i donijela toliko potrebno osvježenje uz buru i kišu, a temperature su, što je i očekivano, oko 20 stupnjeva, najsvežije u Zagori, u Promini 16 , Lovreću 17, u Muću 18, u Cisti Velikoj i Kninu 18.

Posebno je zanimljiva ova kninska temperatura jer je prošlih dana ovaj grad zabilježio temperaturni rekord za rujan od čak 37,9 stupnjeva, što je za pola stupnja više više od starog rekorda izmjerenog 7. rujna 2008. godine. Osim Zagore Zahladilo je i duž obale, u Splitu 23, u Šibeniku 22, u Brelima je samo stupanj manje, a najtoplije je danas u Rogoznici i Primoštenu, gdje je izmjereno 25 stupnjeva

Zahlađenje je uz buru praćeno lokalnim grmljavinskim pljuskovima od sjavera do juga, najviše kiše palo je na jugu, u Konavlima 33 litre po metru četvornom, 23 litre palo je na zadarskom području, a kiše je bilo u Zagori, te malo i na otocima.

Bura će do kraja dana jačati, upozoravaju iz DHMZ-a, još će zahladiti, a lokalno se očekuje još kiše, neverini, dok bi već sutra ciklona Gregor trebala odmaknuti s našeg područja.

Kišne oblake zamijenit će sunce, jutarnje temperature bit će do 15 stupnjeva pa će za rano jutro trebati toplija odjeća. Danju ugodno, sunčano no ne vruće, najviše temperature do 26 stupnjeva. Osvježenje međutim nije kraj sezoni kupanja jer je more još uvijek ugodno, do 24 stupnja, tako će biti cijeli tjedan u kojem se opraštamo od kalendarskog ljeta i ulazimo u jesen.

OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:01