StoryEditorOCM
DalmacijaPoljička noć

Veliki poljički knez Rodić: Pripremamo se za sveopću proslavu

Piše PSD.
23. studenog 2014. - 00:17
Po starom i dobrom običaju, višestoljetnu tradiciju Društvo Poljičana 'Sv. Jure' - Priko i nadalje upješno nastavlja organizirajući tradicionalnu 'Poljička noć', koja se je održala u prepunom restoranu 'Rus' u Žrnovnici.

- Ovo je prilika da se Poljičani što bolje posvete jubileju postanka Poljičke Republike. Dogodine slavimo spomen na Poljica, pa smo tim povodom nešto ranije tiskali i Poljički kalendar i ovim susretom Poljičke večeri ili Poljičke noći, pripremamo se za sveopću proslavi u Poljicima, kazao nam je Petar Rodić, Veliki poljički knez.

A saborski zastupnik Dujomir Marasović nam je kazao:

- Po svemu sudeći, a poznavajući bogatu povijest Poljičke republike, od sada bi Veliki poljički knez trebao obnašati dužnost Hrvatskog kralja, jer smo mi izvorni nasljednici hrvatske kraljevske loze, kako se i nadalje ne bi klanjali engleskoj kraljici, ili Obami ili bilo kome drugom izvan Hrvatske, već poljičkom, odnosno hrvatskom kralju, ustvrdio je Marasović.

Uz dobru hranu (a kao specijalitet večeri poslužena je janjetina na brstinama) i uz 'Mušac Bend' Poljičani i njihovi gosti zabavljali su se do dugo u noć.

Tekst i foto: Davor GRGAT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:29