StoryEditorOCM
Dalmacijapapa-fest

Katolička mladež raspjevala punu dvoranu na Bilankuši

Piše PSD.
6. listopada 2014. - 00:14
Raspjevala je katolička mladež punu solinsku sportsku dvoranu na Bilankuši, na 16. festivalu duhovnih šansona "Papa-fest", prisjećaju se tako velikog susreta mladih i Svetoga Oca Ivana Pavla Drugog na Gospinu otoku.

Festival je otvorio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije don Miroslav Vidović koji je mladima poručio da i dalje kršćanskom pjesmom šire vedrinu u svojim župnim zajednicama, a sve sudionike, koji stvaraju ovakvu duhovnu harmoniju, pozdravio je i don Ranko Vidović, župnik župe Gospe od Otoka, organizatora ovog događanja.

- Draga mladosti, hvala vam što nas svake godine na ovaj način podsjećate na radost susreta s papom Ivanom Pavlom Drugim, na njegove misli i djela, da možemo uvijek s ponosom govoriti: Da, tu je bio jedan svetac! - kazao je u prigodnoj riječi i solinski gradonačelnik Blaženko Boban, a događaju je bio nazočan i don Vinko Sanader, donedavni solinski župnik i utemeljitelj "Papa-festa", koji je još ove godine na čelu organizacijskog odbora festivala.

Don Vinko se zahvalio svima koji daju doprinos ovom događanju, posebno se spomenuvši nedavno preminule Maje Matas, dugogodišnje voditeljice programa "Papa-festa".

U programu je sudjelovalo 11 vokalno-instrumentalnih sastava i solista: "Cor et anima" iz Tugara, "Papa band" iz  Solina, "Izidor", "Znak mira" i "Sperantes" iz Splita, Vedran Vegar iz Knina, klapa "Serpentina" iz Splita, te ovogodišnji debitanti "Tajna vjere" iz Komiže, "Andrijane" iz Splita, "Anjel" iz Strožanca i Dragutin Hrastović iz Marije Bistrice.

Program su vodile Nevena Pleština i Magda Vrvilo, a kao gosti festivala nastupili su Jasmin Stavros i grupa "Naranča" s nekoliko duhovnih, kao i njegovih popularnih pjesama.

Mia Sesartić, foto:paun Paunoviić / cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:55