Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju

Hrvatska

Objavljeno 16.08.2012. u 21:12

hrvati u siriji (I.)

Marinko Krešić, predsjednik udruge ‘Hrvatski generalski zbor’: Assada ruši i stotinu hrvatskih bojovnika

Ilustracija
Nakon Iraka, Afganistana, Libije, Tunisa, Egipta... balkanski plaćenici našli su novo odredište – Siriju. Bore se i na strani vladinih, ali i pobunjeničkih snaga. Ima li Hrvata među njima? Naravno da ima - konkretno odgovara general bojnik Marinko Krešić, predsjednik Udruge “Hrvatski generalski zbor”, navodeći da se Hrvati malo bore u Africi, malo u Aziji...

- Nažalost, poznato mi je da se hrvatski plaćenici danas bore i u Siriji. Po mojoj procjeni, a koju temeljim na informacijama s terena i od svojih suboraca, u toj zemlji se nalazi između 80 i 100 naših državljana, u dobi od 40 do 60 godina. Oni su bili i u Iraku, Libiji, Tunisu, čak i Egiptu, a premještaju se i usluge nude kako se otvori koje ratno žarište.

Plaćenici se negdje bore na strani pobunjenika, a negdje na strani vladinih snaga. U zemlji se nalazi između 80 i 100 naših državljana, u dobi od 40 do 60 godina - iskren je general Krešić. Prvi je to put da jedan tako visoki časnik konkretno govori o našim plaćenicima u inozemstvu.

Trbuhom za kruhom

Krešić ističe da on te ljude ne osuđuje. „Idu trbuhom za kruhom“, dodaje. Idu ubijati i za to dobivaju novac - bacili smo kontru generalu.

-Ja ne mogu suditi. Neki su zaštitari, neki obučavaju vojske, a drugi, nažalost, moraju i ubijati, to im je posao. Naši se rijetko vraćaju kao poginuli ili ranjeni, jako su dobro utrenirani, oni su ti koji će prije ubiti nego biti ubijeni. Idu zato što im nema tko platiti kredite, djeci knjige za školu...

Možda bi bili i gladni, to im je vjerojatno bio jedini izbor. Idu jer moraju, a ne jer žele, iako ima i pokoji avanturist koji živi za rat jer mu je to prirodni okoliš - kaže general Krešić, navodeći da su naši ljudi na cijeni jer su iskusni, prošli su ratišta u Hrvatskoj i Bosni, a neki su se školovali na vojnim školama, ali su napustili MORH.

-Sada to iskustvo i znanje unovčuju negdje vani. Ja to ne podržavam, ali niti imam nešto protiv toga. Posljednji rat u Europi je bio na ovim područjima i logično je da se agencije koje angažiraju plaćenike okreću Hrvatskoj i zemljama u našem okruženju, jer tu su tisuće ljudi, prekaljenih boraca koji su se godinama borili, a sada njihovo znanje nitko ne koristi. I onda oni siromašnji prihvaćaju ponudu i odlaze iz zemlje. Rijetko komu govore kamo odlaze – otkriva general pojedinosti. Krešića smo pitali jesu li i od njega tražili da poveže neke ljude s agencijama koje traže plaćenike.

Legija stranaca

-Jesu, u više navrata, ali ja to nevoljko činim jer ne želim nekoga nositi na duši. Znam ljude koji u Hrvatskoj regrutiraju te dečke, ali ne bih o imenima, ipak nije lijepo da se o nekome u novinama pročita da šalje grupe plaćenika u strane zemlje.

Tvrtke koje imaju privatne vojske imaju svoje ljude u Hrvatskoj, to se zna. Tko želi ići, zna kojim se kanalima odlazi na takav posao. I drugi časnici s kojima smo kontaktirali potvrđuju Krešićeve riječi.

-Znam za neke profesionalce koji su bili u Iraku, a kasnije možda i u Libiji. Ne znam koliko ih je, ali siguran sam da su deseci njih u Siriji jer je tamo za njih sada najviše posla. Oni se bore na strani pobunjenika, koji imaju bogate strane donatore, a Assad ima svoju regularnu vojsku.

Većinom se tu radi o starijim ljudima koji prenose iskustvo. Osim naših ratnika doznao sam da ima nekoliko Hrvata iz Legije stranaca koji su napustili tu francusku postrojbu, a onda su se otišli boriti u Africi. Legija stanaca ionako ima kampove po tom kontinentu, pa su se lako snašli. Mislim ipak da se tu najčešće, ako ćemo gledati bivšu državu, radi o Srbima plaćenicima.

Znate, mi smo uredili pitanje branitelja i nema potrebe da netko gubi glavu za par tisuća dolara - kaže za “Slobodnu” jedan visoki časnik, a čije riječi potvrđuje i nedavni nalaz Grka Michela Koutouzisa, eksperta za organizirani kriminal. Stručnjak je proveo nekoliko mjeseci lutajući Afrikom i napisao je zanimljiv izvještaj za EU i UN. Prema njegovim izvorima plaćenici dolaze s Balkana, najviše je Srba, zatim vojnika iz Bjelorusije, Ukrajine, ali ima i Poljaka, Britanaca, Grka...

Plaćenici koji ratuju „za siću“ dolaze iz drugih država Afrike, a europski borci su puno više plaćeni jer su, napominje Koutouzis, specijalisti za teško naoružanje i vojnu taktiku i komandiranje.

-U tim je zemljama korupcija na visokom nivou, a pojedine zemlje, poput Libije, imale su milijarde pokradene od naroda, a koje su korištene za naoružanje. Nije bio problem kupiti na legalnom ili crnom tržištu bilo kakvo naoružanje, ali je bio problem tko će upravljati helihopterima, tenkovima, avionima...

Zato lideri iz Azije i Afrike, kao i pobunjenički vođe, posežu za iskustvima naših ljudi. I to skupo plaćaju. Gaddafi je jedno vrijeme vrhunske plaćenike plaćao s 2000 dolara po danu - kaže nam naš izvor, navodeći da plaćenici, pa tako i oni hrvatski, ne uživaju nikakvu zaštitu.

SAŠA JADRIJEVIĆ TOMAS

 

Srba je najviše

Bilo je i oglasa u kojima su se tražili naši ljudi, ali ipak se najviše ide na preporuku - kaže general Krešić, napominjući da s Balkana u ratove najčešće kreću Srbi i ratnici iz BiH jer je u tim zemljama ekonomska situacija lošija nego kod nas.

Plaća do 2000 dolara dnevno

Plaćenike najčešće angažiraju pobunjeničke snage, ali nekad i vlasti, kao što je to bio slučaj u Libiji. Najviše se traže plaćenici s ratnim iskustvom, a posljednji ratovi u Europi su se vodili, znamo, na ovim prostorima. Također, bogatstvo ratujući mogu zaraditi pripadnici američkih specijalnih postrojbi. Stranci u Libiji zarađivali su između četiri i sedam tisuća dolara na mjesec, dok su pojedinci, koji su obučavali postrojbe, zarađivali i i pet puta više. Grčki ekspert za organizirani kriminal Michel Koutouzis u svom izvještaju za UN je ustvrdio da je bilo plaćenika koji su primali čak i 2000 dolara dnevno.

Svatko ih može ubiti

Plaćenike može ubiti tko želi. Ženevska konvencija ih ne štiti. Neće ih čak ni zavesti kao žrtve. Omraženi su jer nemaju nikakav cilj, ideal – samo i jedino im je bitan novac. Ako ih uhvate, tretiraju ih gore nego špijune - upozorava jedan časnik koji poznaje stanje na svjetskim ratištima.Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: laudun | Komentirano: 20. kolovoz 2012. 23:56
za kolegu AUBAGNE, poštovani kolega lijepo Vas molim da mi pošaljete kontakt adresu,mail, ili broj za posao contractora, ili security.Rado i s Vama porazgovarao u vezi istog. Imam 5. god. LE., 3 GOD. 1.GBR i 9.GBR, 6 mj. djibuti,4.mj kosovo, 6 mj afghanistan, završenu NCO academy U.S.army. moj mail: jurajpetravic@gmail.com
face: gjuraj fiveravic

bio bi Vam zahvalan na informaciji i pomoći

LPN

Komentar od: dosljedan | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 18:07
Koliko gluposti na jednom mjestu?
Najprije u samom clanku, gdje nista ali bas nista nije decidirano nego se bas sve temelji na nekim nagadjanjima tipa mozda, trebalo bi, za ocekivati je…. A pretpostavke iz kojih djelova bivse tvorevine i s kojim bacgroundom su ti placenici bezvezarija su cak i za ovakvu novinu, iako doduse ne znam da li i za ovog novinara.
A komentari predvidivi kao i uvijek. Moj ikusuic jos uvijek zali za jugoslavijom i ne zeli vidjeti kako se najprije treba restaurirati austrougarska pa ona propasti pa se tek onda moze poceti razmisljati o ikakvoj novoj tzv. regionalnoj asocijaciji, a sto se u nasem zivotnom vjeku ne moze dogoditi. Nekakav vlad cas nesto komentarise, cas nesto pominje a onda pise nekakvom cakavicom, a takvi likovi, uz cascenje nazivima tipa budala, majmun, primitivac, troglodit…. svakog onog tko se usudio misliti drugacije od njih i nemaju drugih “argumenata” osim partizana i Ustasa taman se u clanku radilo o umjetnickom klizanju. Zato se ne trudi vespa, na ono sto ih pitas oni ne mogu imati odgovor jer ih cinjenice ionako ne interesiraju. Oni imaju svoju verziju istine i s njom ce i umrijeti.
PS
Da, sudionici rata u Spanjolskoj, clanovi internacionalnih brigada su se sukladno Zenevskim Konvencijama mogli tretirati placenicima, ali je FF bio kolaboracionista sa fasistima i nacistima pa je povijest ove uvezene revolucionare u Spanjolsku rehabilitirala.
I, bez obzira da li su placenici ili ne njih nema pravo ubiti tko god zeli, kako to izvjesni “casnik koji poznaje stanje na ratistima” navodi. Cak i po izvornoj Zenevskoj konvenciji (sve kasnije verzije donose i dodatne mjere zastite kategorijama zahvacenima ratnim dogadjanjima koje tretiraju) i placenici su djelom zasticeni, ako nicim ono Martensovom klauzulom.
Komentar od: rooney | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 17:38
msgr. Je zerinac jeli ovo božja voja ili......?
Komentar od: Bački agronom | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 16:13
Đeneral je u pravu!!
- Ovi na sliki su rolingstonsi s Čabulje !!??
Komentar od: aubagne | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 15:21
ikusi nemam se namjeru s tobom raspravljati o nečemu o čemu tebi je glavna pretpostavka vjera.
Koliko ih imam na duši ? nemam pojma niti me briga.
Još 13 dana pa pravac nazad na 6 mjeseci. A ti uživaj u vjeri.
Komentar od: vlad | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 14:59
@VESPA
Pa reka san ti maj mu ne, ali nisan ni mislija da bi tvoj gov njivi možak moga obradit više od dvi rečenice. No da ti pojasnim, pošto vidin da neš ćitat knjige evo barenko malo na netu. Uz ovaj jemas jos oko 27000 sajtova na temu holocaust u Hrvatskoj.
http://www.spirituallysmart.com/croatia2.html
http://www.ushmm.org/museum/exhibit/online/jasenovac//
http://emperors-clothes.com/croatia/encr.htm
Za početak.
Čitaj malo budalo.
Nagradno pitanje za početak puta ka antikretanizmu: Za koga su Rvati ginili na Staljingradu za kukasti križ ili za zapadnu demokratiju kretenu sa gov niman umisto možga? Ti jesi za kukasti krst i dokle god veličaš NDH ne shvaćajući bit da je to g*** od države bila tvorevina nacističke Njemačke, ka i svi drugi ća lupetaju o veličini NDH kretenoidni si isprdak zatupljenosti oca i matere vjerojatno srbskoga podrijetla.
Ipak malo glede ovoga teksta poštenije je ća idu ginit za lovu, njihov život njihova briga i njihova dobra volja + njihov izbor, mnogo bolje nego da ih Rvacka šalje za dobrobit rvacke zajednice, pape, kukastoga križa ili svega onoga ća glupa stoka može progucat. Sretan van put i dobro more braćo Srbi, Hrvati, Bošnjaci i ostali, ako ništa drugo barenko vaša voja.
Komentar od: privlaka | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 14:16
Zna ovaj dolje da sr g.o.v.n.a talibani leze u Jasenovcu: cetnicka elitna guba od par tisuca durisicevih dikana.

HR-Gen M.Kresic je idealan u i******avi: ali steta sto HR-krv ratuje za koru kruha: lopova mesica je tribalo staviti na celo.
Komentar od: Dostojevski | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 12:20
Ne vjerujem da ovi spadaju u onih 90-ak posto hrvata.
Komentar od: | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 11:45
AJDE PRISTRANI IDEOLOŠKI GLUPANE.....RECIMO DA SI POD JEDAN ODGOVORIO,AJDE SAD POD 2 I 3.....A POD 3 JE SUDJELOVALA I SRPKINJA ŽIDOVKA UGLEDNA GRAĐANKA NDH DRŽAVE,KAKO TO DA JE NIJE PRIKLALO.....AJDE GLUPANE.....ODGOVORI.....J E B E TE MALO PRISTRANI IDEOLOŠKI MOZAK.......A VIDIŠ GLUPANE...ZA MENE SU ZVIZDA PETOKRAKA I KUKASTI KRIŽ ISTO G O V N O......GLUPANE....
Komentar od: | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 11:41
ODGOVORI NA PITANJA UMISTO DA IZBJEGAVAŠ ODGOVORE TRIVIJALNIM NATPISIMA PRISTRANO IDEOLOŠKO G O V N O....
Komentar od: Aubix | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 10:38
Sve da je to i istina, ti Krešiću nisi baš jako inteligentan? Jel da?!
Komentar od: MAOZEDUNG | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 9:51
a i ja san se pita zasto su zidići
isprid kioska i kladionice nekako prazni
Komentar od: aubagne | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 9:31
Ne znam što je sporno u tom poslu. Od nečega se mora živjeti.
Komentar od: vlad | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 9:29
@ VESPA
Tek sam sada vidija da si se meni obratija Vespa+Nacionalist=jedna osoba=GLUPAN.
Retardirani okotu objasnit cu ti, ali ti si toliko priglup da ništa neces shvatit.
Za vrime rat u Spanjolskoj Tito je vise bija angaziran u NKVD odredima smrti za ubijanje drugih komunista. Nisan ti ljubitelj lika i dijela druga ti Tita, ali jos manje tvog je ben og Pavelica doktora Ante koji je osvedoceni g*** sa svesvojon NDH koja je pobila ne zna se koliko Jevreja i Srba i kojega je sacuva Churchil poradi tega ca nije virova drugu ti Titi (odlicno je poznava lik i djelo pominutoga i njegovu ulogu u ratu) te je smatra da je uputno sacuvati ovu stoku koju je kasnije ubila druga stoka koju je poslala stoka druga Tite.
Generalno gledano ti si kreten jer branis nesto ca je ubilo na stotine tisuca ljudi u svojim logorima, i dida mi je umalo deportiran u Gradisku, a bija je Hrvat i ne komunista. Iz Gradiske se mnogi nisu vratili stoko retardirana, a o Jasenovcu necemo ni poc govorit. Koliko je Hrvata tvoja je be na NDH poslala na istocnu frontu i koliko ih se vratilo iz Staljingrada stoko retardirana? Koliko je ljudi pobija i jedan i drugi rezim jeb bala te oba u du pe, ma nisu te je ba la u dupe vengo su te je ba la u glavu pa si osta retardirani sroljo ca je uspija napabircit dosta toga od lazi koje su ti servirali, te si se izgubija u tin go vnima u glavi ca si ih jema umisto možga.
ISTINA JE stoko retardirana da ste se poklali međusobno jer ste glupa stoka. Istina je da ti Rvati Srbijanci i Bosanci (Bošnjaci, Hrvati i Srbi) za neku lovu odu ubivat po svitu, a kupe ih kojekakve agencije iz zapadne Europe koje na njima dobranoooo zaradjuju, ovdin ih u njijovo ime prikupljaju i deportiraju kojekavi Baariji i Guriji, ali ti si retardiran i ostat ces retardiran ka i vecina priglupih nacionalistickih GO VA NA a Srbijanskih, a Hrvatskih a drugih.
Ali, ti si tezi oblik retardacije tako da mislin da ti doista nista nece biti jasno...
I ka sta san ti ranije govorija aj lipo na vespu vitrit onu supljinu u glavi od go va na ca ti je u njoj umisto možga nekad bilo, vidin nisi se dovojno vozija pa i dalje smrdis, a šupljina je.biga ostat ce ali probaj ipak ćagod i proćitat, a da je ćagod drugo od NDH letak i nacionalističkih pamfleta.
Komentar od: aubagne | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 9:20
Poslom "plaćenika" bavim se od 1996.g. kako sam otišao iz 1.GBR "Tigrovi".
Kolika količina gluposti se ovdje i neistina piše.
Komentar od: vlad | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 8:50
Na ovin prostorima uglavnom se kolju medjusobno ne zato ca su krscani vengo ca su stoka. A obziron da smo svi manje vise svi ista stoka kada izadjemo vanka moramo se drzat skupa, poradi tega ca nas sve jednakima vide. Srba se doduse malo vise boje posto jih se smatra vecim budalaman, ali mi znamo da smo svi ista stoka i fukara.
Komentar od: cemer | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 8:48
Gospodine Krešić jeli vaša firma izvezla te "bojovnike" u Siriju. To nisu nikakvi bojovnici nego plaćenici koji ubijaju za novac. Sramite se. Vama treba oduzeti ćin i protjerati vas iz Hrvatske. Ja sam bio Hrvatski bojovnik. M.B.
Komentar od: cemer | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 8:48
Gospodine Krešić jeli vaša firma izvezla te "bojovnike" u Siriju. To nisu nikakvi bojovnici nego plaćenici koji ubijaju za novac. Sramite se. Vama treba oduzeti ćin i protjerati vas iz Hrvatske. Ja sam bio Hrvatski bojovnik. M.B.
Komentar od: roko prc tovar | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 8:01
ja ne mogu zamisliti da velicine kao kresic, tolj, rojs, cermak, tudjman miro,drago krpina,zlan mijo jelic, zlan sopta i slicni nasi generali ne mogu pomoc, atek oni nasi admiralcici i komodori, urlic, pa budimir itd...a da ne smominjem jozu culetica,i scurija malog i bagarica i slicne velicine...to bi pomoglo i njima i nama...mi bi se oslobodili budzet, zar ne a oni bi s eobogatili znanjima i vjestinama ratovanja...uh , sta vise i ta slobodna pise! a di je kruljac, lucic i drustvo?
Komentar od: pisswoman | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 7:52
naši su sa srbima
kršćani se drže zajedno (kad se ne kolju međusobno)
Komentar od: ivemaIi | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 1:38
Piše da je tamo najviše srba, jesu ti naši skupa sa srbima ili na drugu stranu. I kako to da su kontra Asada kad sve naše ustaše navijaju za Asada ka šta su navijali i za Gadafija? Sve se ovo izmišalo božemi prosti.
Komentar od: | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 1:15
JOŠ JEDAN ŠALJIVI U NEDOSTATKU KONKRETNIK,KA I INAČE...ODLIKA SVAKOG PRISTRANOG IDEOLOŠKOG G O V N A...
Komentar od: | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 0:25
KONKRETNE ODGOVORE,A NE ŠALJIVE NATPISE U NEDOSTATKU ZNANJA ILI PRISTRANOSTI PREMA JEDNOJ IDEOLOGIJI.....HAHAHAHA...I JOŠ JEDNO HA
Komentar od: | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 0:17
ZA VELIČINU NJEGOVE PIŠE PITAJ TI SVOG DIDU.....
Komentar od: | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 0:15
DA DA DA...MOJA SU PITANJA ZNANSTVENA FANTASTIKA KOJA SE NIJE DOGODILA...DA DA,KA ŠTA SE I BACANJE CVIĆA U ZAGREBU NIJE DOGODILO....
Komentar od: | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 0:13
PLAĆA IH JE DRUG TITO I IDEOLOGIJA CRVENE ZVIZDE,DODUŠE NIJE U NOVCU,ALI ŠTA ĆE PARE ČOVIKU KOJEMU JE ISPRAN MOZAK...
Komentar od: | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 0:12
BAŠ SU TI LIPI ODGOVORI....FALI JOŠ SAMO MICKEY MOUSE...SAMO NASTAVI TIPKAT, A KAD DOBIJEŠ KONKRETNA PITANJA MOŠ SE POSLUŽIT MUDRIM ŠALJIVIM ODGOVORIMA...
Komentar od: | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 0:03
E...ALI NIJE LAKO PROGUTAT ZBILJU PRISTRANIM ČOBANIMA....AE
Komentar od: zabadaloo | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 0:02
Da više čitan, ne bi čita to šta ti čitaš...:)
Komentar od: | Komentirano: 17. kolovoz 2012. 0:02
EVO MOŽE TI I IKUSI POMOĆ SA SVOJIN VELIKIN MOZGOM ODGOVORIT...
Komentar od: | Komentirano: 16. kolovoz 2012. 23:56
A ZNAN NIJE TI LAKO ČITAT,DA MALO VIŠE ČITAŠ MOGA BI I ODGOVORIT,OVAKO....SI JEDAN OBIČNI PRISTRANI GLUPAN....ADIO
Komentar od: zabadaloo | Komentirano: 16. kolovoz 2012. 23:41
Ma ne da mi ih se ni čitat, kamoli da bi ti odgovara...:))
Komentar od: | Komentirano: 16. kolovoz 2012. 23:36
DA ISPRIČAVAM SE ZA RELATIVNU KAMILICU.....NIJE NI BILO RATA....AJDE SAD UPOTRIJ***** SVOJ MALI NATEČENI MOZAK PA POKUŠAJ ODGOVORIT NA MOJA PITANJA...
Komentar od: | Komentirano: 16. kolovoz 2012. 23:33
a ovaj domovinski je još lakše shvatiti...UNATOČ DEBILIMA KOJI JOŠ NISU PRIŽALILI JUGOSLAVIJU PA S E R U BEZVEZE U NADI DA ĆE SE ONA TAKO VRATITI,ALI NEĆE...J E B I GA....PUSHING
Komentar od: | Komentirano: 16. kolovoz 2012. 23:33
a ovaj domovinski je još lakše shvatiti...UNATOČ DEBILIMA KOJI JOŠ NISU PRIŽALILI JUGOSLAVIJU PA S E R U BEZVEZE U NADI DA ĆE SE ONA TAKO VRATITI,ALI NEĆE...J E B I GA....PUSHING
Komentar od: | Komentirano: 16. kolovoz 2012. 23:31
..i da prvi je lako shvatiti....KRALJICA MAJKA+GLUPI SRBIN=BRUTALNI RAT IZMEĐU HRVATA I SRBA KOJI JE DO TADA BIO RELATIVNA KAMILICA....HVALA SRBIMA,JERBO SE LAKŠE NJIH BILO RIJEŠITI NEGO AUSTROUGARSKE...
Komentar od: | Komentirano: 16. kolovoz 2012. 23:21
ODGOVORI AKO IMAŠ MOZGA,PA ONDA MOŽEŠ S R A T koliko god hoćeš i o čemu hoćeš...
Komentar od: zabadaloo | Komentirano: 16. kolovoz 2012. 23:12
Moj vespa, kad ćeš doć na ovi rat ako si još na onome.
Pitanje jesi li Prvi apsolvira.
Komentar od: zabadaloo | Komentirano: 16. kolovoz 2012. 23:11
Za ideale ginu budale.
Nisu kadri prismrdit Legiji stranaca, yebali vas krediti i knjige za dicu.
I 'komandiranje', moj Sašenka II.
Komentar od: | Komentirano: 16. kolovoz 2012. 23:00
baš je lipo vidit pametne ljude na portalu.....pa evo nekoliko pitanja za našeg pametnog tipkača VLADA:
1.JESU LI TITOVI PARTIZANI PLAĆENICI AKO SU IZ JUGOSLAVIJE IŠLI U ŠPANJOLSKI GRAĐANSKI RAT?
2.AKO SU USTAŠE KOLJAČI,RASISTI I ŠOVINISTI, KAKO TO DA IM JE ZA CILO VRIME NDH IZBORNIK BOKSAČKE REPREZENTACIJE BIO CRNAC IZ AMERIKE JIMMEY LIGGETT? (koji je mora pobić kad su došli titovi "osloboditelji")
3.MOŽEŠ LI NAM UKRATKO OBJASNITI KAKO JE IZGLEDALO OSLOBAĐANJE ŽIDOVSKE DICE IZ USTAŠKIH LOGORA?(slobodno upotrij***** maštu....superman,chuck norris,bruce lee...itd)
Komentar od: Bački agronom | Komentirano: 16. kolovoz 2012. 22:54
Sjajan reklamno - regrutacioni tekst !!??
DVE hiljade dolara dnevno ?? Ha ha ha

Obeća se 500-700-1000 MESEČNO, i ko preživi do isplate, NE preživi isplatu !!
Obećanje - ludom radovanje!!??

Turbo folk spin novinar piše naručene tekstove za 2 evra po šlajfni !!
Komentar od: Raphael | Komentirano: 16. kolovoz 2012. 22:17
Više nisu hrvatski već Assadovi ili ustanički (pobunjenički).
Komentar od: vlad | Komentirano: 16. kolovoz 2012. 21:54
A di je retardirani "nacionalist" zna bidan retardinjo s rat samo po tipkovnici i "komentarisati" dok kad se pomine rat počme u gaće s rat.
Aj go vno nacionalistićko malo u rat.