StoryEditorOCM
DalmacijaNA PRAVOJ ADRESI

‘Svpetrvs hotelima’ 250 sezonaca iz Požege

Piše PSD.
3. veljače 2015. - 20:54
Suradnja obrtnika otoka Brača i grada Požege, koja je utemeljena 2011. godine, za ovu sezonu donosi i konkretne rezultate – uposlenje u “Svpetrvs hotelima” za mlade Požežane.

– Dogovor je postignut i sada startamo s realizacijom, odnosno u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje grada Požege slijedi potražnja za sezonskim uposlenjem konobara, kuhara, pomoćnih radnika, te turističkog komercijalista, a nedostaje nam više od 250 djelatnika – doznajemo od Đurđice Radojković-Glušević, generalne menadžerice za turizam i ugostiteljstvo te bračke hotelske kuće.

Osim nje, na sastanku u Požegi bio je vlasnik i direktor “Svpetrvs hotela” Marjan Dužić, kao i Silva Sekula, članica Uprave, dok su ih u goste primili gradonačelnik Požege Vedran Neferović, njegov zamjenik Darko Puljašić i Marija Užar, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Požega, kao i Iva Šnajder, ravnateljica Srednje obrtničke škole, čiji će uglavnom učenici, bivši, ali i sadašnji, i naći najviše posla na otoku Braču ovog ljeta.

Satnica od 17 do 25 kuna

Naime, više od 700 stalnih sezonaca iz Požege radi ljeti na jadranskoj obali, dok je ovaj novi dogovor za otok Brač posebno značajan za učenike kojima ovakva suradnja omogućava itekako potrebno stjecanje radnog iskustva. Kontinentalci imaju kvalitetan kadar, dok Bračanima nedostaje radne snage, pa je suradnja na obostrano zadovoljstvo brzo postignuta.

– U lanjskoj sezoni smo imali više od 300 radnika, a kako ovu sezonu planirano produžiti sa sedam na devet mjseci, trebat će nam više od 400 djelatnika, od kojih 120 imamo. Dakle, treba nam više od 250 sezonskih radnika, odnosno stalnih sezonaca. Na dalmatinskom području za rad na otoku nedostaje tog profila uposlenika, čija se satnica kreće od 17 do 25 kuna, no može biti i puno veća – brojčane detalje nam je iznijela menadžerica Radojković-Glušević, koju itekako raduje obavljen posao u Požegi.

Krajem veljače Bračani će opet put Požege, na razgovor sa zainteresiranim djelatnicima za rad na otoku ovoga ljeta, a sve informacije u vezi s uposlenjem zainteresirani mogu dobiti u HZZ-u.



S. BARČOT


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:15