StoryEditorOCM
Dalmacija"Zašto se ovo nije moglo riješiti bez novina?"

Priča iz Muća: došli novinari - mališani nastavili treninge u Domu kulture

Piše PSD.
3. prosinca 2012. - 15:39
Malo je nedostajalo da djeca iz Sportskog društva “Dalmacija” u Muću budu izbačena iz dvorane na ulicu, a sve je spriječeno zahvaljujući - novinarima.

Sve je počelo prije nekoliko dana kada su čelnici kluba doznali kako djeca iz njihovog kluba više neće moći trenirati u Domu kulture u Muću.

– Načelnik Stupalo nam je rekao da će se renovirati prostor, a da nakon toga nećemo imati gdje trenirati. Čuli smo da će se tu otvoriti galerija. Samo nas vi možete spasiti jer naša djeca više neće imati gdje trenirati – zavapio je član uprave kluba Tomislav Mijić.

Stoga nije bilo druge nego krenuti put Muća, i to baš za vrijeme treninga. A pred dvoranom brojni roditelji i na opće iznenađenje načelnik općine Filip Stupalo.

– O, doveli ste novinare, pa zar mislite tako rješavati? Zašto se ovo nije moglo riješiti bez novina? - tim nas je riječima dočekao Stupalo.

Zatim je uslijedilo mučno pregovaranje između suprotstavljenih strana kako bi djeca ipak ostala u dvorani. Za to vrijeme u dvorani su marljivo vježbali mališi iz Muća, Ogorja, Prugova i drugih sela.

– Lipo mi je tu vježbati, treneri su nam baš dobri – rekla nam je u trku malena predškolka Antonija, a njezino mišljenje dijele i 30 malenih gimnastičara i gimnastičarki.

S njima se slažu i roditelji, te čelnici kluba, a sve se na kraju završilo obećanjem kako djeca ipak ostaju u dvorani nakon renoviranja.

- Hvala vama, jer da vas nije bilo, naša djeca bila bi na cesti, izgleda da je načelnik odlučio drugačije baš zahvaljujući vama - kazao nam je na kraju Željan Jurlin, jedan od čelnika kluba.

OJDANA KOHAREVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 12:57