StoryEditorOCM
DalmacijaNIŠTA IM NIJE SVETO

Vandali poharali stazu križnog puta u izgradnji

Piše PSD.
7. siječnja 2016. - 08:53
Vandali su poharali stazu križnog puta u izgradnji koja od sinjskoga Gospina svetišta vodi do starog Grada. Građani koji su drugog dana ove godine pošli na izlet na stari Grad ostali su preneraženi. Nepoznati počinitelji – bilo ih je sigurno više jer je teško povjerovati da je toliko uništavanje mogao obaviti pojedinac – porazbijali su sva rasvjetna tijela uz postavljene postaje križnog puta.

Fotografije o tome zlodjelu prvi je na Facebooku objavio Nikica Ugrin, zvani Radar. Reagirali su i iz gradske vlasti jer su razbijena rasvjetna tijela vlasništvo Grada. Posebno je porazna spoznaja da su čin ovoga i ovakvog vandalizma i smisao križnog puta, koji godinama zajednički grade sinjski franjevci i gradska vlast, a trebao bi biti završen tijekom ove godine, u potpunoj suprotnosti.

– Kada sam doznala za taj vandalizam, zatražila sam da komunalni redari iziđu na teren i utvrde o čemu je riječ. Izvijestili su me da je oštećen jedan kandelaber te da je razbijeno devet reflektora. Za razbijanje stakla na reflektorima ugrađenim uz postaje križnog puta trebalo se dobro pomučiti, što razbijačima, očito, nije teško palo. Pričinjena šteta je oko deset tisuća kuna. Komunalni redari o svemu su sastavili zapisnik i s fotoelaboratom podnijeli su prijavu policiji protiv nepoznatog počinitelja – kaže Kristina Križanac, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Sinja.

T. Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:17