StoryEditorOCM
DalmacijaČUDO UZ JADRo

Uzletio solinski turizam

Piše PSD.
12. kolovoza 2015. - 18:40
Solin se stalno penje na brojčanoj ljestvici kada je riječ o turističkim rezultatima, pa je tako u razdoblju od siječnja do srpnja ove godine u grad Solin stiglo 7222 turista, što je za oko 27 posto više nego lani u istom razdoblju, a više je i noćenja, 17.828, dakle za 13 posto.

Rezultat je to brojnih aktivnosti u gradu Solinu, no, kako drže u solinskoj Turističkoj zajednici, tim će brojkama pridonijeti svakako i trodnevna manifestacija “Romantika u Saloni”, koja se u organizaciji TZ-a, suorganizaciji Grada Solina, te uz potporu sponzora priređuje na lokalitetima antičke Salone četvrtu godinu, od 31. srpnja do 2. kolovoza.

Tijekom tri dana održavanja: večeri rimskog teatra u Tusculumu, večeri antike, te večeri carice Plauttile na amfiteataru, gdje su se, među ostalim, mogli pogledati i sajam starih zanata, dolazak cara i carice, modna revija, borbe gladijatora... ukupno je zabilježeno blizu pet tisuća posjetitelja, a na večeri carice Plauttile upriličen je i koncert poznate violončelistice Ane Rucner.

- Romantični duh antičkih večeri upotpunilo je i mnoštvo hostesa u togama, s bakljama i rimskom stražom – veli nam Jelena Stupalo, direktorica Turističke zajednice grada Solina, ističući pritom kako se ovom manifestacijom kroz oživljavanje povijesti u antičko doba svakako pridonijelo promidžbi antičke Salone, ali i unaprjeđenju kvalitete sadržaja u destinaciji, posebno na lokalitetu Salona.

- Sa zadovoljstvom uvijek ističemo kako je ta manifestacija i dobitnik godišnje turističke nagrade “Simply the best 2013.” koju su dodijelili UHPA i turistički časopis “Way to Croatia”, u kategoriji posebnih priznanja za inventivnost i razvoj turističkih proizvoda, u sklopu poslovne turističke burze PUT u Malinskoj na otoku Krku, tako da svake godine imamo poticaj za još raznolikiji i kvalitetniji program – zaključuje Stupalo.
Mia Sesartić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:23