StoryEditorOCM
Dalmacijasuve špine

Zbog radova na omiškoj obilaznici pukla cijev, bez vode dio od Brzeta do Piska

Piše PSD.
30. srpnja 2014. - 22:54
Radovi na omiškoj obilaznici večeras su uzrokovali probijanje magistralnog vodovoda zbog čega je bez vode ostalo stanovništvo na potezu od Brzeta do Piska.

Na tom, 15 kilometara dugom, dijelu obale nalaze se i dva hotela "Brzet" i "Ruskamen" čiji će se gosti, kao i ostali mještani istoka omiške rivijere, njih nekoliko tisuća, morati snaći do jutra kada bi, kako saznajemo, iz njihovih slavina trebala opet poteći voda.

Na ovakvu situaciju nedavno je upozoravao omiški gradonačelnik Ivan Kovačić čije je apele Slobodna Dalmacija i prenijela. No, izgleda da je i ovdje vrijedila ona o "vrču koji ide na vodu dok se ne razbije".

- Od izvođača radova smo prije nekoliko tjedana zaprimili molbu da grad obustavi isporuku vode za to područje, što smo odbili jer se radi o nonsensu budući da smo u žiži turističke sezone - kazao nam je omiški gradonačelnik.

Prošlo je oko mjesec dana od zadnjeg teksta u Slobodnoj u kojem su se Omišani s Puta Borka, baš kao i njihovi susjedi s Brzeta, pobunili protiv izvođača kojima, bez obzira na zabranu građevinskih radova u ljetnom razdoblju, nije bilo na kraj pameti prestati s radovima na omiškoj obilaznici.

Na prosvjed je tada došao i omiški dogradonačelnik Ivo Tomasović pruživši podršku okupljenima dodavši kako je poteštat Ivo Kovačić obavio razgovore s predstavnicima investitora i izvođača radova.

Očito, nisu urodili plodom onda, a ni sada. Suhe "špine" jasan su dokaz. 

V. VUKOVIĆ, V. OZRETIĆ
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:31