Oko 1,3 milijuna obroka (doručak, ručak, večera) godišnje iziđe iz kuhinje KBC-a Split za pacijente, dežurne liječnike i sestre. Kuha se na tri lokaliteta u najmodernijoj bolničkoj kuhinji u Hrvatskoj: na Firulama, Križinama i u Toplicama. Dnevno se pripremi oko 3500 obroka. Za prehranu se godišnje izdvaja oko 9 milijuna kuna, odnosno dnevno 24.650 kuna. Svaki pacijent bolnicu košta - što se prehrane tiče - malo više od sedam kuna svaki dan.
A što se za taj novac može dobiti? Neki bi rekli ništa, ne može se pojesti ni topli sendvič. No, kada je u pitanju bolnica i kada se hrana nabavlja na veliko - obroci nisu loši.
- Iznos koji godišnje dobivamo za kuhinju i hranu u okviru je naših potreba i u potpunosti dostatan. Svaki pacijent dobiva hranu po preporuci liječnika. On...
A što se za taj novac može dobiti? Neki bi rekli ništa, ne može se pojesti ni topli sendvič. No, kada je u pitanju bolnica i kada se hrana nabavlja na veliko - obroci nisu loši.
- Iznos koji godišnje dobivamo za kuhinju i hranu u okviru je naših potreba i u potpunosti dostatan. Svaki pacijent dobiva hranu po preporuci liječnika. On...