StoryEditorOCM
Dalmacijaza četvrtak sazvana konstituirajuća sjednica gradskog vijeća

Kaštela: upitna većina za izbor predsjednika

Piše PSD.
16. lipnja 2009. - 00:10

Kako sada stvari stoje, teško će u četvrtak, za kada je sazvana konstituirajuća sjednica Gradskog parlamenta, ijedna strana dobiti natpolovičnu većinu za izbor predsjednika i dvoje potpredsjednika Vijeća. S jedne strane, koalicijskoj listi HDZ-HSLS, koja će imati 11 vijećnika, kao i, s druge, Berketovoj s devet, kojima će se prikloniti tri SDP-ova vijećnika, za natpolovičnu većinu nedostajat će dvoje HSP-ovih vijećnika, koji su najavili da zbog nedefinirane dinamike provođenja projekata podršku neće dobiti nitko.

- I prije izbora bili smo za promjene u gradu, a na tom tragu i ostajemo. Bez obzira na novi način izbora koji su za nama, Gradsko vijeće i dalje će imati velike ovlasti i smatram da neki toga još očito nisu svjesni. Konkretan dogovor o projektima i dinamici njihova provođenja, ono je što nas isključivo zanima, a sve drugo manje je bitno. S obzirom na to da te stvari dosad nisu definirane, u četvrtak podršku ne možemo dati nikomu – najavio je čelnik kaštelanskog HSP-a Stjepan Maglica, koji je uz Darija Romića ušao u novi saziv Gradskog vijeća.

Pravaši traže da se ozbiljnije pristupi pregovorima te da se u samom startu definiraju najveći problemi grada i da se pokuša definirati njihovo plansko i financijsko rješenje. S jedne strane, neslužbeno doznajemo, HDZ i HSLS spremni su Maglici, kako bi imali većinu, ponuditi mjesto predsjednika Gradskog vijeća, dok, s druge strane, Darko Varnica, kandidat za predsjednika Gradskog parlamenta s Berketove Nezavisne liste kaže: 

- Maglici je suradnja ponuđena, međutim, o detaljima ne možemo razgovarati, jer njegova stranka još nije donijela konačnu odluku o tomu kojoj će se strani prikloniti. IO HSP-a sastat će se ovih dana te će donijeti konačan stav o djelovanju njihovih dvoje vijećnika u idućem razdoblju.

Jakov Žarko/EPEHA , snimio feđa klarić / cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 00:46