StoryEditorOCM
DalmacijaMrlje na izbornom zboru

Pozdravio osnivanje Podružnice HSP-a u Otoku kao "katoličkom i ustaškom mjestu"

Piše PSD.
22. veljače 2009. - 12:13

Održavanjem izbornog zbora u Otoku je osnovana Podružnica Hrvatske stranke prava. Uz 20-ak članova te stranke, simpatizera i gostiju iz drugih političkih stranaka Otoka skupu pravaša nazočili su dužnosnici iz Glavnog stana, županijske, te brojnih gradskih i općinskih organizacija te stranke.

Za predsjednika je izabran Frano Erceg, dopredsjednici su Andrija Norac Kevo i Boško Norac Kljajo, tajnik Zoran Erceg i rizničar Draško Norac Kevo. Još su izabrana četiri člana Izvršnog odbora i Nadzorni odbor od tri člana.

Mrlju na ovaj inače korektn politički skupu ostavili su Mate Kovačević iz radnog predsjedništva koji je predstavljen članom Glavnog stana i koordinatorom podružnica HSP-a Cetinske krajine i gost Branko Erceg Ban iz HP - HPP.

U kratkom govoru Kovačević je pozdravio osnivanje Podružnice HSP-a “u Otoku koji je hrvatsko, katoličko i ustaško mjesto”.

Poslije mlakog pljeska samo dijela nazočnih, novoizabrani predsjednik Frano Erceg kazao je da se za Otok može reći da je hrvatsko i katoličko mjesto.

Optužujući Antu Đapića za loš rad Branko Erceg se založio za pravaško jedinstvo i objedinjavanje svih pravaških stranaka. Svoj istup završio je pozdravom “Bog i Hrvati” i “Za dom spremni” podižući uvis ispruženu desnu ruku.

Među gostima na početku skupa bio je i Branko Samardžić, predsjednik općinske organizacije HDZ-a i načelnik Otoka. Kako su sa stola radnog predsjedništva više puta poimenice pozdravljeni svi drugi gosti a Samardžića se ignoriralo, šef otočkog HDZ-a napustio je skup prije istupa Kovačevića i Branka Ercega.

Toni Paštar/EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 23:29