StoryEditorOCM
Dalmacijavrijeme

Magla okovala dalmatinsko zaleđe i donijela minuse

Piše PSD.
23. prosinca 2015. - 10:06
I drugi dan kalendarske zime, od prave zime ni traga, a tek par mjesta u Zagori jutros se kao i prethodnog dana probudilo s temperaturama ispod nule.

Najhladnije u Cetinskoj krajini, u Otoku 3 stupnja ispod nule, u Sinju 2, u Hrvacama se temperaura zaustavila na 1 stupanj ispod nule. Prohladno, ali ne hladno kao prošlih dana jutros je i na jugu, točnije u Grudi gdje je izmjereno 2 stupnja ispod nule. Ono što je obilježilo jutro u kotlinama Zagore, ali i na otocima je gusta magla pa je vidljivost u pojedinim mjestima smanjena što itekako otežava vožnju.

Do sredine dana magla će posvuda nestati, zamijenit će je sunce, a sa suncem i znatno više temperature, i dalje iznadprosječne za ovaj dio godine. Takve su temperature već označile ovo jutro, pogotovo na jugu zemlje jer je već u 8 sati na meteorološkoj postaji pljusak.com na Palagruži izmjereno 14 stupnjeva koliko je izmjereno i u Komiži.

Toplo je jutro i u zadarskom akvatoriju, na Dugom otoku je jutros već 12 stupnjeva, a temperature iznad 10 stupnjeva, uz vedro vrijeme jutros griju Rogoznicu, Hvar i Zadar gdje je 12 stupnjeva, u Šibeniku, Primoštenu i Dubrovniku je 11, a u Zemuniku i na Mljetu 10 stupnjeva. Split je u 8 sati na 9 stupnjeva, no do sredine dana i splitska će se temperatura podignuti par stupnjeva Celzijusovih.

Puno je toga napisano o pretoploj godini, rekordnoj u povijesti, a nakon neuobičajeno toplog studenog, sada smo sigurni, jednako topao, ako ne i topliji bit će i ovaj zadnji mjesec u godini, u kojem nije bilo ni kapi kiše, a tako će i ostati.

OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:17