StoryEditorOCM
Dalmacijasastanak u omišu

Kreće izrada dokumentacije za kanalizaciju naselja Dugi Rat i Jesenice

Piše PSD.
31. srpnja 2014. - 22:20
U prostorijama komunalnog poduzeća Vodovod Omiš održan je sastanak na temu pregovori oko izrade projekta zaštite vode od onečišćenja na priobalnom području središnjeg i zapadnog dijela općine Dugi Rat, ili bolje rečeno, kreće izrada dokumentacije za kanalizaciju naselja Dugi Rat i Jesenice.

Sastanku su nazočili Narcizo Dalsaso voditelj jedinice za provedbu  Projekta zaštite od onečišćenja u priobalnim gradovima iz Hrvatskih voda, te voditeljica projekta za središnji i zapadni dio kanalizacije općine Dugi Rat, gđa Durđica Dragović, direktor Hidroprojekt-ing gosp. Luka Jelić iz Zagreba, direktor Vodovoda gosp. Neven Lelas, te načelnik Općine Dugi Rat gosp. Jerko Roglić.

Ranije je izabrana najpovoljnija tvrtka u konkurenciji 22 tvrtke koja je po kombiniranim tehničkim i financijskim rezultatima bila najpovoljnija a to je tvrtka HIDROPROJEKT-ING iz Zagreba koja je ponudila cijenu od 3.250.835,00 kn + PDV za izradu kompletne dokumentacije uključujući i dokumentaciju za e-aplikaciju..

Svjetska banka financira 50% ove cijene gratis, resorno ministarstvo  26%, Hrvatske vode 6%, a Općina Dugi Rat 20%.

Dokumentacija treba biti gotova najdalje do 31. 12.  2015. godine inače gubimo sredstva Svjetske banke. Po izradi dokumentacije možemo odmah aplicirati za  bespovratna sredstva Europskih fondova koji doniraju 70% cijene izvođenja radova.

Ostatak financiraju hrvatske ustanove uključujući i Općinu (20% ovog ostatke). Procjenjuje se da bi radovi koštali do 50 milijuna kuna a izvođenje radova trebalo bi izvesti do kraja 2018. godine, što  podrazumijeva primarnu i sekundarnu mrežu.

Ovih dana očekuje se  potpisivanje ugovora za izradu dokumentacije sa tvrtkom HIDROPROJEKT-ING  iz Zagreba

Davor GRGAT
Foto: Ilustracija CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 16:01