StoryEditorOCM
Dalmacijana dionici prometnice od imotskog do lovreća

U 15 GODINA 30 MRTVIH Rekonstrukcija ‘ceste smrti’ primiče se kraju

Piše PSD.
28. listopada 2010. - 12:04
Ovih dana uređuju se i zadnji metri na dionici državne prometnice D-60 od Lovreća do Imotskog, kod zaselka Bašića u Gornjem Krivodolu. Radnici postavljaju zaštitne ograde, priprema se obilježavanje horizontalne signalizacije.

Nakon toga, kako doznajemo u Hrvatskim cestama, investitoru projekta cijele rekonstrukcije u dužini od 22 kilometra, radovi će biti završeni na cijeloj dionici.

Ostaje još samo 400 metara na dijelu kroz Ajdukovu dragu jer se zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa vodi sudski spor. Rekonstrukcija je počela još prije tri godine.

Na svečanosti otvaranja radova kod Lovreća, tada su čelnici Hrvatskih cesta izjavili da će cijela trasa od 22 kilometra biti gotova za 18 mjeseci. I onda su se tijekom rekonstrukcije, čija je vrijednost s početnih pedeset milijuna zasigurno narasla, pojavili brojni problemi.

Počeli su radovi a da se prije nisu riješili imovinsko-pravni odnosi. Iako su Hrvatske ceste koordinirale s lokalnim samoupravama kuda prolazi dionica, a to su općine Lovreć, Lokvičići i Podbablje, svakim danom su se stvarali problemi s vlasnicima nekretnina koje su uz ili na samoj trasi.

U 15 godina 30 poginulih

Rekonstrukcijom ceste odahnut će vozači, ali i mještani sela uz samu prometnicu. Naime, u proteklih petnaest godina baš na tom dijelu državne prometnice od Lovreća do Imotskog poginulo je više od 30 ljudi, nekolicina je zadobila teške tjelesne ozljede, a materijalna šteta mjeri se u milijunima kuna.

TEKST I SNIMKA braco ćosić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:55