StoryEditorOCM
DalmacijaHVAR PRED IZBORIMA

Budrović: Potrošit ćemo bez potrebe 120 tisuća kn

Piše PSD.
12. siječnja 2015. - 00:42
Zbog neizglasavanja proračuna, novi izbori, i to nakon godinu i pol dana mandata, čekaju i aktualnog gradonačelnika Hvara Rina Budrovića.

– Politička odluka vijećnika s nezavisnih lista i HDZ-a da ne daju zeleno svjetlo proračunu za 2015. godinu, iako nisu imali ni jednu primjedbu i amandman, rezultirala je novim izborima. Vlast sada u gradu preuzima državni povjerenik koji će i raspisati i nove izbore, najkasnije u roku tri mjeseca. Žalosti me što će grad potrošiti oko 120.000 kuna za izbore bez potrebe – kaže gradonačelnik.

- Proračun za 2015. godinu bio je veći za tri milijuna kuna, iznosi oko 36 milijuna kuna. Smanjio sam ga u godini prije za četiri milijuna kuna, štedeći na troškovima reprezentacije, putovanja, telefonije, prijevoza i sveg onoga što sam smatrao nepotrebnim u ovim recesijskim vrememima - ističe Budrović.

On nije smanjio plaće zaposlenih, o 23 djelatnika gradske uprave se radi, a tek je zaposlio, odnosno produžio ugovor jednom vježbeniku, diplomiranom inženjeru građevine.

- Posao svakako olakšava i to što je Grad bez kredita pa smo nastavili i projekte prijašnje vlasti – obnovu kazališta Arsenal, u vrijednosti oko 12 milijuna kuna, te izgradnju Vatrogasnog doma, investicija teška sedam milijuna kuna. Ujedno smo pokrenuli i nove projekte, ne računajući one koje provodi Županija, kao što je produženje lučkoga gata. To je uređenje mandrača u koji će se u dvije faze uložiti oko četiri milijuna kuna - nabraja Budrović.

Radovi u svakom kvartu

- Od propadanja spašavamo i palaču Vukašinović te će se urediti krovište, zatvori, sve vrijedno oko dva milijuna kuna. Posebno me raduje što se nadzire i realizacija gradnje novoga groblja. Naime, još 1989. godine bilo je hitno imati još jedno groblje, ali zbog imovinskopravnih odnosa, imali smo problema.

Tek se sada privode kraju i zadnji otkupi zemljištva - iznosi Budrović tek dio onoga što je napravio u minulu godinu i pol dana mandata.

Posebno ga, kaže, raduje što se u svakom gradskom kvartu nešto radi - popločavanje šetnice prema hotelu “Amfora”, nogostupi, sređivanje vrtića, postavljanje novih zelenih otoka za razvrstavanje otpada...

Sandra Barčot

Manjak u blagajni neće se namiriti iz džepova građana

Na upit kako će se u gradu Hvaru riješiti ‘pražnjenje’ blagajne novim Zakonom o porezu na dohodak, Rino Budrović je bio odlučan:

- Sigurno ne po džepu građana. Prvo treba vidjeti kako će se to sve i odraziti na gradske financije. Taj najavljivani manjak namaknut ćemo na neki drugi način, a ne prirezom za građane. Hvarani ne plaćaju prirez te želim da tako i ostane.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:39