StoryEditorOCM
Dalmacijanezaboravan tjedan

Mladi iz poplavljenih slavonskih mjesta: Hvala vam dobri ljudi, mi zaista uživamo

Piše PSD.
16. srpnja 2014. - 15:21
Devetnaestero mladih i djece iz Gunje, Rajeva Sela te drugih poplavom pogođenih mjesta u Hrvatskoj, zajedno s petero profesora volontera, od četvrtka su gosti Turističkoga naselja Resnik, na sedmodnevnom odmoru koji im je omogućila Uprava Resnika, Grad Kaštela, Crveni križ Kaštela i Turistička zajednica. Mladi su doputovali iz Slavonije kombijima Crvenog križa Kaštela, a trošak putovanja i organizaciju pomogli su Grad Kaštela i Turistička zajednica.

- Gledajući sve one slike s poplavljenih područja, a kako smo svi osjetljivi, posebno na djecu, razmišljali smo kako im možemo pomoći. Došli smo na ideju da djecu ugostimo u našem objektu i pružimo im ugodan odmor tjedan dana. Smještena su u istim uvjetima kao i svi ostali gosti, osiguran im je puni pansion te besplatno piće.

Ponudu o odmoru poslali smo odmah krajem svibnja i nije bilo važno kada će djeca doći. Iako se radi o srcu sezone i uglavnom popunjenim smještajnim kapacitetima, ali i popularnom “Ultra festivalu”, nismo dvojili - zadovoljstvo djece više nam je važno nego moguća zarada - kazao nam je direktor Resnika Draško Babić.

Neki će naučiti plivati

Dobrodošlicu djeci poželio je i kaštelanski dogradonačelnik Mili Novak, a u ime gostiju zahvalila je profesorica Sanja Pranjković.

- Ovo putovanje djeci će značiti puno, jer morate znati da među njima ima i onih koji nikada do sada nisu vidjeli more. Ali zato je s nama profesor tjelesne i zdravstvene kulture Branimir koji se trudi da neki nauče i plivati. Ovo putovanje organizirano je iz svima poznatog razloga i teške situacije u kojoj se nalazimo. Više bismo voljeli da smo zbog nekoga drugog razloga tu, ali svejedno nam je lijepo.

No, raduje saznanje da ljudi imaju velika srca i da su spremni pomoći, pa ovom prilikom zahvaljujemo Drašku Babiću, djelatnicima Resnika, Crvenom križu, Gradu Kaštela i svima onima zbog kojih će nam ovi dani ostati u ugodnom sjećanju – kazala je Pranjković, izražavajući žaljenje što unatoč nesebičnoj ponudi, u TN Resnik u Kaštela nije mogao doći veći broj mladih, jer, kako je kazala, mnogi od njih zauzeti su obvezama kod kuće gdje s obiteljima rade na sanaciji štete u svojim domovima.

Osim kupanja i uživanja u ljetnim radostima za mlade goste iz Slavonije, domaćini će osigurati i upoznavanje s kaštelanskim znamenitostima, izlete do Trogira ili Splita, a planiraju i odlazak na neku od manifestacija Kaštelanskog ljeta, te i tako obogatiti njihov boravak u Kaštelima. Među njima je i Dino, učenik trećeg razreda ove srednje županjske škole koji kaže kako je prvi put u Kaštelima.

- Lijepo nam je, uživamo u moru, na plaži i razgledavanju Kaštela, Splita, Trogira... - kazao je Dino.

Jakov Žarko
foto: Dijana Putnik
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:41